Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙΣΑΜΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ

 Ο τέως δήμαρχος Κισσάμου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Σταθάκης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κισάμου επιχειρεί, με την τελευταία της ανακοίνωση, να πείσει τις Κισσαμίτισσες και τους Κισσαμίτες ότι η απόφαση που έλαβε πρόσφατα, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό μας Συμβούλιο αναφορικά με την επένδυση της εταιρείας με την επωνυμία «IKOS KISSAMOS – ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» είναι η πλέον συμφέρουσα για τον τόπο μας.
Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κισσάμου συναίνεσε, κατά πλειοψηφία, «στη μετατροπή της υποχρέωσης που έχει η εταιρεία για παραχώρηση τμήματος εμβαδού 26.644,46 τ.μ. του γηπέδου συνολικής έκτασης 203.222,29 τ.μ. σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού προς τον Δήμο και έκανε δεκτή την προσφορά χρηματικού ποσού 1.800.000 ευρώ που πρότεινε η ιδιοκτήτρια εταιρεία IKOS KISSAMOS Α.Ε. για τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα που αφορά στο ακίνητο εμβαδού 26.644,46 τ.μ. εντός του γηπέδου συνολικής έκτασης 203.222,29 τ.μ. στην περιοχή “Άγιος Αντώνιος” Καλλεργιανών Κισσάμου...».
Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Νεκτάριος Κουμάκης υποστήριξαν ότι μέρος των χρημάτων αυτών θα διατεθεί και για την αγορά γης. Ολόκληρη την υπ’ αριθ. 65/2023 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ 
Οι αναγνώστες θα διαπιστώσουν ότι στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου αναφέρεται επίσης ότι «το χρηματικό ποσό θα διατεθεί για ανάγκες καθαριότητας, φωτισμού, έργων κοινωνικής - τεχνικής υποδομής, κοινωνικού εξοπλισμού, τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής (σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθ. 34 του Ν. 4759/2020)». Όντως αυτά προβλέπει το άρθρο 34, παράγραφος 3, του συγκεκριμένου νόμου. Επί λέξει αναφέρει: «Τα περιερχόμενα στον Δήμο χρηματικά ποσά κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό και διατίθενται υποχρεωτικά για τις ανάγκες καθαριότητας, φωτισμού, για τη δημιουργία έργων κοινωνικής τεχνικής υποδομής ή κοινωνικού εξοπλισμού, καθώς και για έργα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής».
Πουθενά η κείμενη νομοθεσία δεν κάνει λόγο για δυνατότητα αγοράς γης. Επιμένουμε λοιπόν ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ότι ο τόπος μας έχασε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μια απόφαση με το βλέμμα στο πρόσκαιρο σήμερα και όχι με βάση έναν ευρύτερο οραματικό σχεδιασμό για το αύριο.
Στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τη λανθασμένη επιλογή της η Δημοτική Αρχή επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι την πρότασή της υπερψήφισαν και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας. Καθεμιά και καθένας από εμάς δικαιούται να ψηφίζει κατά βούληση. Και καθεμιά και καθένας από εμάς έχει δικαίωμα ακόμα και στο λάθος. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις, ακόμα και οι λανθασμένες, είναι σεβαστές γιατί έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Δεν είναι η πρώτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια που η Δημοτική Αρχή προσεγγίζει λανθασμένα ένα ζήτημα. Είμαι βέβαιος, με βάση τα δείγματα γραφής που μας έχει δώσει, ότι δεν είναι ούτε η τελευταία.
 Ένα είναι βέβαιο: η ευκαιρία να αποκτήσει σημαντικό τμήμα γης ο Δήμος μας χάθηκε προσωρινά. Και η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Γιώργος Μυλωνάκης.
Με ενδιαφέρον διαβάσαμε και την ανακοίνωση του κ. Γιώργου Φραγκιουδάκη, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος στην Κίσαμο. Είναι προφανές ότι μετά τις σοβαρές ενστάσεις που «εισπράττει» από την τοπική κοινωνία για τη συμπόρευσή του με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής (Λαφονήσι - Φαλάσαρνα), προσπαθεί να διαφοροποιηθεί, διατυπώνοντας την αντίθεσή του εκ των υστέρων και ασκώντας κριτική προς τη Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, και με στόχο να δείξει ότι κρατά ίσες αποστάσεις από τις δύο άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρεί να καταλογίσει ευθύνες και σε εμάς.
Η δική μας θέση ως παράταξη είναι ξεκάθαρη: Δεν αντιμετωπίζουμε φοβικά, ούτε ιδεοληπτικά, καμία σχεδιαζόμενη επένδυση και κανέναν επιχειρηματία που επιθυμεί να επενδύσει στον τόπο μας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με την εφαρμογή όλων όσων προβλέπει η νομοθεσία. Είμαστε φανερά, σταθερά και ξεκάθαρα με την ορθολογική, αειφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου μας και των κατοίκων του, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή του Γιώργου Μυλωνάκη, που μας έχει αποδείξει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ότι άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί.
Πιστεύουμε μάλιστα ότι προς αυτή την κατεύθυνση που με συνέπεια πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μας με τα κοινά, υπάρχει σήμερα πεδίο σύγκλισης - συμπόρευσης και δημιουργίας προγραμματικών πλειοψηφιών για συνολικό σχεδιασμό, ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καθημερινό αγώνα υπέρ των πραγματικών αναγκών και συμφερόντων των πολιτών του Δήμου Κισσάμου, που θέλουν να δουν τον τόπο μας να προχωρά μπροστά, ως «πρωταγωνιστής» των εξελίξεων και όχι ως «φτωχός συγγενής». 
Με εκτίμηση 
Σταθακης Θεοδωρος
Δημοτικός σύμβουλος και  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Κίσαμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: