Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

ΑΠΟΨΗ

Μια κακόγουστη "Μπάρα", σε μια πολυβραβευμένη παραλία, απο μια δημοτική αρχή χαμηλών προσδοκιών .
Χθες στις 4μμ (!) συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης του Λαφονησίου στο δημοτικό συμβούλιο.
Ήρθαν όλοι, δημότες της περιοχής, επαγγελματίες, φορείς του τουρισμού και απλοί δημότες του δήμου μας. Όλοι εξέφρασαν την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και την προστασία των επισκεπτών-πελατών-τουριστών.
Προβληματισμοί και ανησυχίες κατατέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου, λύσεις ειπώθηκαν και φυσικά απο μέρος της δημοτικής αρχής η αποδοχή λαθών και παραλήψεων μετά την απόφαση τοποθέτησης της περιβόητης "Μπάρας".
Η ουσία τελικά ποια είναι;
Προχειρότητες στην λήψη αποφάσεων, αποδοχή των λαθών μας και συνεχίζουμε παρακάτω ;
ΟΧΙ κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Πρέπει να μάθετε να ακούτε και όχι να ακολουθείτε "Ειδικές" συμβουλές απο κάποιους που μάλλον σας κατευθύνουν σε λάθος δρόμο.
Είστε έμπειροι στην τοπική αυτοδιοίκηση και δεν συγχωρούνται ΛΑΘΗ.
Πρότασή μου (πριν είναι αργά), προσκαλέστε σε ευρεία σύσκεψη σύσκεψη στο δημαρχείο τους άμεσους εμπλεκόμενους και σχεδιάστε την επόμενη ημέρα του Λαφονησίου μας. Μετά καταθέστε την διαχειριστική πρόταση στο ΥΠΕΝ και μετά πάρτε αποφάσεις σύμφωνα με την καθοδήγηση του Υπουργείου, εως ότου βγει το προεδρικό διάταγμα αλλά και το διαχειριστικό σχέδιο για την περιοχή.
Αυτό γίνεται στις σοβαρές και οργανωμένες δημοτικές αρχές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: