Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 8 ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ 6 ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Όπως αναφέρει η neakriti.gr 
 Τουλάχιστον 350.000 ευρώ προσδοκά το Δημόσιο να μπουν στον κρατικό κορβανά από συνολικά 14 παραλίες της Κρήτης, οι οποίες βγαίνουν στο “σφυρί” για τρία χρόνια, αρχής γενομένης από την τρέχουσα σεζόν.
Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα ξεκίνησαν από το υπουργείο Οικονομικών οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες που σχετίζονται με την παραχώρηση «απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού για την τριετία 2023-2025». Πρόκειται για παραλίες όπου μπορούν να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες και σε κάποιες περιπτώσεις και καντίνα.
Σε αυτές περιλαμβάνονται 14 παραλίες της Κρήτης. Όλες τους βρίσκονται στις βόρειες ακτές του νησιού. Οι 8 εξ αυτών είναι στον νομό Ηρακλείου, ενώ οι υπόλοιπες έξι στο Ρέθυμνο. Η πιο ακριβή εξ αυτών βρίσκεται στο Ρέθυμνο με αρχική τιμή πάνω από 50.000 ευρώ (50.440), ενώ οι δύο φτηνότερες βρίσκονται στο Ηράκλειο: Πρόκειται για τις δύο παραλίες εντός των ορίων του δήμου Ηρακλείου (Γιόφυρος και Παγκρήτιο), με την καθεμία εξ αυτών να έχει αρχική τιμή 9.600 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να βγάλει τουλάχιστον 218.000 ευρώ (218.784 ευρώ) από τις έξι παραλίες του Ρεθύμνου και τουλάχιστον 130.000 ευρώ (129.120 ευρώ) από τις 8 παραλίες που βρίσκονται στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου. Συνολικά από τις 14 παραλίες που δημοπρατούνται σε επίπεδο Κρήτης, το Δημόσιο προσδοκά έσοδα τουλάχιστον 347.904 ευρώ, ποσό που προκύπτει από το άθροισμα των αρχικών τιμών που έχουν οριστεί για τις εν λόγω παραλίες.
Επισημαίνεται ότι η σύνδεση στο σύστημα δημοπρασιών αναδόχου γίνεται μέσω κωδικών TAXISnet.
Αναλυτικά, όπως φαίνεται στον ιστιότοπο https://eauctions.gsis.gr/, διατίθενται στο σύστημα δημοπρασιών 8 παραλίες στον νομό Ηρακλείου. Η διακήρυξή τους έγινε στις 7 Ιουνίου, ενώ η έναρξη δημοπρασίας έχει οριστεί για μεθαύριο (22 Ιουνίου) στις 11:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: