Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εκτός των ξένων των κατοίκων του Βλάτους στους υπόλοιπους είναι άγνωστο αυτό το πάρκο που υπάρχει απο το 1976 στο Βλάτος και ονομάζεται Πάρκο Ειρήνης (άλλο είναι το ακρωτήρι της Ειρήνης) και διαμορφώθηκε με την συνεργασία Ελλάδος και Γερμανίας. Μια κυκλική διαδρομή πολύ όμορφη, φθινοπωρινή και Χειμωνιάτικη με πολλά διαφορετικά δένδρα, ένα μικρό ποταμάκι και φυσικά υπέροχες κουμαριές και χιλιάδες μανιτάρια. Είναι απο τα έργα που έγιναν στο Εννιά Χωριά με την βοήθεια των εκεί ανθρώπων και μας δείχνουν εκτός της συλλογικής προσπάθειας και την ευαισθησία που έχουν εν αντιθέσει με μας... 

Ελπίζω οτι το πάρκο το ξέρει και ο Δήμος μιας μιας και είναι ένα ακόμα τουριστικό χαρτί στα χέρια του. Η πανέμορφη Ορεινή Κίσαμο έχει πολλά να δώσει και φυσικά χρειάζεται και την προσοχή μας μιας και αυτά τα έργα όπως το πάρκο Ειρήνης, η λίμνη στην Λίμνη, οι διαδρομές στο Λαφονήσι, τα φαράγγια, Κάμπου, Ρόκκας, Τοπολίων κλπ συν τις παραλίες μας, είναι μέρη που μπορούν να κρατήσουν τον τουρισμό στην περιοχή μας χειμώνα και καλοκαίρι. 
Φυσικά μια επίσκεψη σας θα σας πείσει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: