Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ

Γέμισε ο ποταμός νερόλαδα και κάποιοι πολίτες που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου έκαναν ανάρτηση με σχετικές φώτο (θα τις βρειτε στο f/B μια απο αυτές πήρα απο την σελίδα του Γ.Κ). Μάλιστα είναι αποδεδειγμένο ότι αρκετοί πήγαν σε Δήμο και Λιμεναρχείο για να καταγγείλουν την πράξη αυτή που δυστυχώς δεν συμβαίνει για πρώτη φορά.
- Αυτό είναι το ένα σκέλος και βέβαια δεν έχει σχέση με το παρακάτω, αλλά καλό είναι να καταλάβουμε πως τιμωρούμαστε σαν χώρα όταν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει για να προστατέψουμε οτι μας έχει απομείνει .... 
 Εκδόθηκε απόφαση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) με την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα γιατί δεν έχει οργανώσει επαρκώς το σύστημα προστασίας των περιοχών Natura 2000. Αυτή η απόφαση προστίθεται σε μία σειρά άλλων καταδικαστικών αποφάσεων για το περιβάλλον στην προστασία και σωστή διαχείριση του οποίου η χώρα υστερεί, όπως και πολλές άλλες χώρες βέβαια αλλά εμείς είμαστε οι πρωταθλητές!!
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε, τον Ιούλιο, όταν έγινε γνωστό ότι προχωρούσε η υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε.: “Η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της Ε.Ε. γιατί δεν προστατεύει την βιοποικιλότητα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Επί 4 χρόνια υπήρξε ολιγωρία και καθυστέρηση που οδήγησε στην σημερινή εξέλιξη.”...όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί παρελθόν, αλλά μεις συνεχίζουμε να κάνουμε οτι δεν καταλαβαίνουμε τα βασικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: