Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 Ο ρόλος της εκάστοτε αντιπολίτευσης είναι να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της εκάστοτε  δημοτικής αρχής, να επισημάνει παραλείψεις (κατά την άποψη της), να καταθέτει προτάσεις, να μεταφέρει προβλήματα δημοτών και σε κάθε περίπτωση να είναι δίπλα στην δημοτική αρχή στις διεκδικήσεις που απαιτούνται για το καλύτερο, το σωστό και το δίκαιο για τον τόπο που υπηρετούν. Η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να εύχεται να έχει μια τέτοια αντιπολίτευση, διότι έτσι θα προχωράει σίγουρα προς το καλύτερο την λειτουργία του δήμου. Στην περίπτωση μας (δήμος Κισσάμου), έχουμε τέτοια αντιπολίτευση και δυστυχώς αυτό ενοχλεί την δημοτική αρχή μας, η οποία όταν στερείται επιχειρημάτων, επιχειρεί ανώφελες ενέργειες και πράξεις, θεωρώντας ότι έτσι θα δικαιολογήσει  την απραξία, την πολιτική ανικανότητα, χειρισμού των θεμάτων που καλείται να διεκπεραιώνει. 
Παράδειγμα: Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεχτήκαμε παρατήρηση (από δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής), "γιατί μιλάει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης" και όχι όλοι οι σύμβουλοι" και από ποιόν; από αυτόν που μιλάει συνεχώς εκ μέρους της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα αντί του δημάρχου. Εγώ, απευθύνομαι ως οφείλω για οποιαδήποτε θέμα, είτε στο συμβούλιο είτε δημόσια, προς τον πρώτο εκπρόσωπο του δήμου, που είναι ο δήμαρχος. Αντί απαντήσεως εξ αυτού, παίρνουν τον λόγο κάποιοι, οι οποίοι θεωρούν ότι επιχειρώντας να με "πλήξουν " με ειρωνεία, με άμεσες ή έμμεσες προσβολές, θα επιτύχουν κάτι ή θα νιώσουν καλύτερα στην επιτέλεση των ευθυνών και αρμοδιοτήτων που έχουν από το Σύνταγμα, αλλά και από την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών.
Το ίδιο και τώρα, που διαβάζοντας δελτίο τύπου του όμορου δήμου Πλατανιά για την δυνατότητα που θα δώσουν, για ύδρευση του κόλπου Κολυμβαρίου, από τον κόλπο Κισάμου, καταθέτω ερώτημα δημοσίως, να μάθουμε τι γίνεται και πάλι αντί απαντήσεως θεσμικά (δήμαρχος), αρχίζει "ο κλεφτοπόλεμος" εντυπώσεων, από τον όποιον διαθέσιμο και τώρα για να μην τον αδικούμε, ως αντιδήμαρχος της υπηρεσίας ύδρευσης έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί.
Θα ήθελα βέβαια να τοποθετηθεί δημόσια, γιατί στο δημοτικό συμβούλιο απέφυγε, γιατί δεν έγινε στον χρόνο που έπρεπε η μέτρηση υδρομέτρων και χρεώθηκαν οι δημότες μας με 40 με 50 % επιπλέον χρήματα λόγο κλίμακας χρέωσης;
Το θέμα των πηγών Κολενίου είναι πιο σύνθετο πιο παλιό που ξεπερνάει τις δικές μας γνώσεις και θα μας βοηθήσουν οι παλαιότεροι γνώστες. 
Με εκτίμηση Σταθάκης Θεόδωρος
Επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευση του Δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: