Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ...

Άρχισαν οι επιστολές για το νερό...ήδη τα Χανιώτικα Νέα δημοσιεύουν σήμερα, επιστολή κατοίκων του Ελαφονησιού που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα...
Κύριε διευθυντά,
σε συνέχεια της επιστολής των κατοίκων κι επαγγελματιών της Χρυσοσκαλίτισσας που δημοσιεύσατε στη σελίδα 2 της εφημερίδας σας την 21/6/2014 σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε και την παρακάτω επιστολή των ιδιοκτητών κατοικιών της ευρύτερης περιοχής του Ελαφονησίου που επένδυσαν και δραστηριοποιούνται κι αυτοί επαγγελματικά σ’ αυτήν την περιοχή.
Οι κάτοικοι της Χρυσοσκαλίτισσας διαμαρτύρονται για την προσωρινή έλλειψη νερού, ενώ λίγο πιο πέρα σε περιοχή υψηλής παραγωγικότητας η παντελής έλλειψη πόσιμου νερού δημιουργεί τεράστια προβλήματα κι έχει μετατρέψει τους κατοίκους του ΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΥ σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθόσον κινδυνεύει καθημερινά η υγεία τους από τη χρήση του ακατάλληλου γυψόνερου.
Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των κατά καιρούς δημάρχων δεν υλοποιήθηκε ποτέ η μεταφορά πόσιμου νερού παρόλο που ζουν κι εργάζονται μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή.
Ζητούμε το αυτονόητο, να μην στερηθούμε άλλο το κοινωνικό αυτό αγαθό, γιατί παρά τις δικαιολογίες για μη επέκταση του δικτύου λόγω έλλειψης πόσιμου νερού αιτία είναι η εγκαταλελειμμένη και καλή υδομάστευση της πηγής της περιοχής Τζιτζιφιάς Ιναχωρίου και η αλόγιστη χρήση αυτού για το πότισμα ελαιοκαλλιεργειών της περιοχής Χρυσοσκαλίτισσας και δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε δημοτικά τέλη χωρίς ν’ απολαμβάνουμε ίσα δικαιώματα.
Με ευχαριστίες
Ακολουθούν 21 υπογραφές κατοίκων
κι επαγγελματιών της περιοχής Ελαφονησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: