Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ... ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ!!!
Εννέα άτομα, ανάμεσά τους ένας αρχιφύλακας του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, συνελήφθησαν για αρχαιοκαπηλία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αρχαίων αντικειμένων, μεταξύ των οποίων ένα εξαιρετικά σπάνιο μαρμάρινο αντίγραφο του γλύπτη της αρχαιότητος Πραξιτέλη. Πρόκειται για έργο της ελληνορωμαϊκής περιόδου, το οποίο προέρχεται από την περιοχή της Αρκαδίας και η αξία του εκτιμάται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.
Συνολικά συνελήφθησαν εννέα άτομα ηλικίας από 32 έως 70 ετών και συγκεκριμένα, ένας υπήκοος Αλβανίας και οκτώ ημεδαποί. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της υπεξαίρεσης μνημείων, της αποδοχής και διάθεσης μνημείων, που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος καθώς επίσης και της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της παράβασης των νόμων περί καταχραστών του Δημοσίου και περί όπλων.
Δεν έχει πάτο η διαφθορά σε αυτή τη χώρα...
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: