Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η ΕΝ ΠΛΩ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η απόφαση πάρθηκε. Τα σκάφη που θα προσεγγίσουν το πλοίο Cape Ray θα αναχωρήσουν από το  ενετικό λιμάνι των Χανίων την Παρασκευή, στις 11 π.μ.. Στόχος τους είναι να παρεμποδίσουν τη συνέχιση της υδρόλυσης των χημικών και να δηλώσουν ότι δεν αναγνωρίζουν δικαίωμα χρήσης στην Ελληνική ΑΟΖ σε κανένα!
Η εν πλω αυτή διαμαρτυρία είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, αλλά αναμενόταν να οριστικοποιηθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες και λεπτομέρειες, πολλές από τις οποίες θα γίνουν γνωστές αύριο, Πέμπτη, 24 Ιουλίου, σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Η αναχώρηση πάντως των σκαφών, όπως αποφασίστηκε στο ανοιχτό Συνονιστικό που έγινε χθες, θα γίνει την Παρασκευή. Η αναχώρηση θα γίνει από το ενετικό λιμάνι των Χανίων, στις 11 π.μ., συνοδεία ιστιοπλοϊκών και άλλων σκαφών μέχρι τη νησίδα Θοδωρού, ενώ πολύς κόσμος θα βρίσκεται εκεί συγκεντρωμένος από τις 10 το πρωί, για να δηλώσει τη συμπαράστασή του στην αποστολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμερικανικό πλοίο βρίσκεται διακόσια ναυτικά μίλια δυτικά και νότια της Παλαιόχωρας, μία απόσταση την οποία, λόγω έλλειψης ανεφοδιασμού, δεν μπορούν να επιχειρήσουν μικρά σκάφη, όπως είναι τα φουσκωτά, και η εν πλω διαμαρτυρία θα γίνει με σκάφη ιστιοφόρα.
Στο πλήρωμα των σκαφών που θα προσεγγίσουν το Cape Ray θα βρίσκονται και δημοσιογράφοι που θα εξασφαλίσουν την ενημέρωση σε διεθνές επίπεδο, μιας και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, όπως είδαμε και στον πρόσφατο αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, στον οποίο βρέθηκαν δημοσιογράφοι από το Euronews, το ειδησεογραφικό πρακτορείο RUPTLY και από το RTL.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε αύριο Πέμπτη, στη συνέντευξη τύπου του Συντονιστικoύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: