Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μεγάλο πλήγμα για τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων η επιχειρούμενη μεταφορά από τα Χανιά στο Ηράκλειο του Τμήματος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης».
 Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπεται η μεταφορά από τα Χανιά στο Ηράκλειο της Υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που έχει ως αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 
Είναι μια ακατανόητη απόφαση, η οποία, αν υλοποιηθεί, μόνο σοβαρά προβλήματα θα δημιουργήσει στη λειτουργία των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι οποίοι ήδη «παλεύουν» με την έντονη γραφειοκρατία και τη μεγάλη περικοπή θεσμοθετημένων πιστώσεων, στην προσπάθειά τους να διαδραματίσουν τον σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό τους ρόλο σε μια περίοδο βαθύτατης κρίσης.
Είναι γνωστό ότι ο αριθμός των αποφάσεων των Δήμων που ελέγχονται είναι πολύ μεγάλος. Σε πολλές περιπτώσεις οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τη συγκεκριμένη Υπηρεσία για να δίνουν αναγκαίες διευκρινίσεις - επεξηγήσεις ή ακόμη και πρόσθετα έγγραφα για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος μιας απόφασης προκειμένου στη συνέχεια να είναι δυνατή η υλοποίησή της. 
Αν η Υπηρεσία μεταφερθεί στο Ηράκλειο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ολοκλήρωση του ελέγχου των αποφάσεων θα καθυστερεί σημαντικά, η γραφειοκρατία θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, η λειτουργία των Δήμων θα καταστεί προβληματική καθώς ειλημμένες αποφάσεις δεν θα είναι δυνατόν να υλοποιηθούν άμεσα και οι αιρετοί θα είναι αναγκασμένοι κάθε τρεις και λίγο να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο και εργατοώρες.
Κατά συνέπεια, είναι απολύτως αναγκαίο να ανακληθεί αυτή η απόφαση, η υλοποίηση της οποίας θα δημιουργήσει κι ένα ακόμη σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα καθώς θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στη ζωή των υπαλλήλων της Υπηρεσίας, οι οποίοι μέχρι σήμερα καταβάλλουν μια αξιόλογη προσπάθεια για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη και αποτελεσματική καθημερινή της λειτουργία.
Γιώργος Μυλωνάκης
Δήμαρχος Κισσάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: