Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ...


Σήμερα θα επικρατήσει συννεφιά σε μεγάλο μέρος του νησιού με τοπικούς όμβρους, κυρίως σε ορεινές και βόρειες περιοχές. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Στα νότια η πιθανότητα βροχών είναι μικρή και τα διαστήματα ήλιου θα είναι μεγαλύτερα. Οι άνεμοι θα είναι ΒΔ μέτριοι ως ισχυροί και η θερμοκρασία θα πέσει. Η πιθανότητα να χιονίσει πάνω από τα 2200 μέτρα δεν πρέπει να αποκλειστεί.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις αρχικά στην περιοχή της Σητείας. Η θερμοκρασία θα ανέβει.
Νέα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη και το θερμό κύμα θα διατηρηθεί ως το ΣΚ. Οι λεπτομέρειες της θερμής εισβολής δεν έχουν ξεκαθαρίσει, αν τελικά επικρατήσει ΝΑ ρεύμα τότε περιοχές όπως τα Χανιά ίσως δουν πάνω από 36, ίσως και 38 βαθμούς. Αν όμως επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι δεν αναμένεται να έχουμε μέγιστες πάνω από 33 βαθμούς. Η νεφοδιάταξη αυτών των ημερών επίσης δεν είναι ξεκάθαρη, όπως δεν είναι και το ενεχόμενο μεταφοράς σκόνης


Δεν υπάρχουν σχόλια: