Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ.....


Από Χανιώτικα Νέα....
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ 
Ο αριθμός των αστέγων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας Υποστήριξης Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού - Στεκιού Μεταναστών, η οποία από το 2009 κάνει κοινωνική εργασία στον δρόμο (street-working) σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, ανέρχεται πλέον σε εκατοντάδες. 
«Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί και επίσης βλέπουμε ότι συντελούνται αλλαγές, δηλαδή η πλάστιγγα των αστέγων και όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε, γέρνει πλέον προς τους Ελληνες», σημείωσε, το μέλος της Ομάδας Γιάννης Τσουκάτος ενώ ο Βασίλης Μπασκάκης συμπλήρωσε: «Αυτό το διαπιστώνουμε και όχι μόνο μέσα από την Ομάδα αλλά και στον δρόμο. Για παράδειγμα την Κυριακή κάνοντας μια βόλτα σε μια απόσταση 50-60 μέτρων συνάντησα 4 ανθρώπους που ζητούσαν βοήθεια ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι τους Ελληνες. Επίσης βλέπεις πολλούς ανθρώπους, αρκετοί από τους οποίους νέοι, να ψάχνουν στα σκουπίδια ή το διαπιστώνεις από το Κυριακάτικο συσσίτιο που οργανώνει το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών». 
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως υπογράμμισαν τα μέλη της Ομάδας, δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται κάποια διάκριση μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών «αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από τροφή, στέγη κ.λπ. από όπου κι αν είναι ή προέρχονται».  
-Το υπογραμμισμένο είναι η εξέλιξη.....μπράβο του λοιπόν αν και το κατάλαβε πολύ αργά!!!!

1 σχόλιο:

Χρυσή Αυγή είπε...

Είσαι σίγουρος ότι το κατάλαβε; Άλλο πράγμα συμβαίνει...