Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Ο Δ ήμος Κισσάμου, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος, δηλώνει ότι συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες για άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για αειφόρο ανάπτυξη και θέσπιση συγκεκριμένων στόχων σε όλους τους περιβαλλοντικούς τομείς.
Η επιδείνωση των περιβαλλοντικών προβλημάτων επιτάσσουν σε όλους μας την ανάγκη, να σταματήσουμε να αγνοούμε το μέλλων των παιδιών μας και των επόμενων γενεών, να μειώσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που επιβαρύνουν τον πλανήτη μας και να συνεχίσουμε τη δράση ενάντια στη συνεχιζόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας που οφείλεται στην αλόγιστη ανθρώπινη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον.
Θα πρέπει, να αγωνιστούμε για τη μείωση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, να μειώσουμε τον υπερκαταναλωτισμό και να εξοικονομούμε τα φυσικά αγαθά, νερό ενέργεια, και όλους τους φυσικούς πόρους που μας χαρίζει η φύση.
Για να επιτευχθούν τα παραπάνω, απαιτείται κοινό όραμα, κοινή προσπάθεια εκ μέρους του κράτους, της αυτοδιοίκησης, των διαφόρων φορέων και του κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη.
Φέτος η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στην πράσινη ανάπτυξη και ο Δ ήμος μας υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από ένα μοντέλο που θα στοχεύει στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα των υλικών, την θέσπιση μέτρων για σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα των οικοσυστημάτων και στην συμφιλίωση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.
Ο Δήμος Κισάμου, διαθέτει περιοχές μοναδικού φυσικού κάλλους, Λαφονήσι, Μπάλο,  Φαλάσαρνα και δηλώνει για μια ακόμη φορά την απόφασή του να προστατέψει τις περιοχές αυτές έναντι πάσης επιβουλής.
Aκριβές απόσπασμα 
Ο Δ ΗΜΑΡΧΟΣ
 Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
(υπογραφές)
Κύριοι με τα ψηφίσματα από τα γραφεία σας, δεν λύνεται το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας, απλά μπαλώνεται την κατάσταση για να φανείτε οικολόγοι και υποστηρικτές του περιβάλλοντος. Μια βόλτα κατά αρχάς στους  βρώμικους λαδόλακκους των ελαιουργείων είναι αρκετή να αποδείξει τ' αντίθετο. Τα περισσότερα ποτάμια μας είναι μπαζωμένα, η βρωμιά έχει φτάσει ως το ακρογιάλι....τα Φαλάσαρνα είναι γεμάτα από μπουκαλάκια με δηλητήριο και ένα μάτσο πλαστικό από τα θερμοκήπια. Σαφώς και για τα μάτια του κόσμου Μπάλος, Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι εκεί που "τρυγάτε" δηλαδή η κατάσταση είναι καλύτερη..αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, χρειάζονται πολλές προσπάθειες ακόμα για να πεισθούμε ότι αγαπάτε το περιβάλλον και την φύση και αυτό θα μας το αποδείξετε κατά αρχάς καθαρίζοντας τα νταμάρια μας, τα ποτάμια μας, και τα ρέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: