Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ....ΡΟΓΚΑΝ

H μαρίνα που ήταν να γίνει ανατολικά του λιμανιού μας και κάτω από τον Άι Γιάννη τον Ντάμιαλι, αφού είδαν ότι δεν πρόκειται να γίνει, αποφάσισαν να δουν αν τα καταφέρουν να μας την φτιάξουν (κοιμίσουν) με ΣΔΙΤ (σύμπραξη με ιδιώτες). Έξι χρόνια πέρασαν από τότε που μας παρουσίασαν την μελέτη Ρογκάν, μια μελέτη που όχι μόνο δεν προχώρησε αλλά έκανε το λιμάνι μας να μείνει σε χρόνια στασιμότητα, παραδομένο σε ιδιωτικά χέρια δίχως προοπτική και μέλλον.
Σήμερα λοιπόν αποφάσισαν να αναθέσουν στο Λιμενικό ταμείο την διερεύνηση της υπόθεσης και να δουν αν καταφέρουν να  φτιάξουν στα άπατα νερά του Ντάμιαλη μια μαρίνα ........η οποία θα φάει -η διερεύνηση- καλώς εχόντων των πραγμάτων άλλα έξι χρόνια. Να πως λοιπόν, μας κοιμίζουν τα κέντρα των Χανίων, με την βοήθεια βέβαια και κάποιων δήθεν ντόπιων Κισσαμιτών!!!!
- Κύριοι η μαρίνα πρέπει να γίνει στην πόλη, κοντά στα μαγαζιά της παραλίας, κοντά μας..δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάπου που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών μας. Φυσικά δεν αποφασίζουμε εμείς, αλλά τα κέντρα...τα κέντρα που έχουν έτοιμες μελέτες κατασπατάλησης χρήματος και χρόνου. Όμως κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε, φτάνει ο πόλεμος για την πόλη μας!
Η μαρίνα πρέπει να γίνει κοντά στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: