Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

TO MΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ή ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ

Του Νίκου Παπαδοπεράκη*
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι, ο καθένας μας με το δικό του μερίδιο ευθύνης μικρό ή μεγάλο για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας και για όσα θέλουμε να γίνουν και δεν γίνονται.
Τα να απαντούμε με αδιαφορία, με άρνηση συμμετοχής, με αφοριστική απαξίωση για όλους και για όλα δεν είναι λύση.
Η λύση θα έρθει αν αποφασίσουμε με την ψήφο μας να αλλάξουμε δομές και νοοτροπίες.
 Είναι ευτύχημα ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί πολίτες κυρίως νέοι οι οποίοι αντιστέκονται και απαιτούν κάτι να αλλάξει σ' αυτόν τον τόπο. Θέτουν την αξιοπρέπεια τους και το συμφέρον του τόπου υπεράνω ιδιοτελών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Ας μην τους απογοητεύσουμε.
Με την ψήφο μας αποφασίζουμε για το μέλλον και το μέλλον ανήκει στους νέους.
Και μη ξεχνάμε ότι το ανάστημα, το μέγεθος και το ψυχικό σθένος, του ανθρώπου μετριέται τη στιγμή που θα κληθεί να πει, μπροστά στην κάλπη, το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ σε μια κρίσιμη επιλογή.
*Πρώην Δ/ντής Γεν. Λυκείου Κισάμου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κ. Κουκουράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: