Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ¨ΝΗΣΙΟΥ"

Αγαπημένοι του σκηνοθέτες είναι οι αδελφοί Κοέν. Θεωρεί την Κρήτη τον τόπο "που, όταν ο Θεός τον έπλαθε, ήταν στις καλές Του".
Και φροντίζει να το επαληθεύει σε κάθε του δουλειά.
Ο 36χρονος Θοδωρής Παπαδουλάκης γεννήθηκε στην Νότια Αφρική και από εννέα χρόνων ζει στα Χανιά, φιλοδοξώντας να γυρίσει εκεί μια μεγάλου μήκους ταινία.
Σπούδασε κινηματογράφο και τηλεόραση στην Αγγλία και ασχολήθηκε με τη μικρού μήκους παραγωγή. Το 2004 έγινε δημοφιλής με τη βραβευμένη "Πιλάλα", η οποία είχε διεθνή πορεία.
Ένα 12χρονο αγόρι, στην Κρήτη, διανύει όλες τις αποστάσεις τρέχοντας: πρότυπό του ο Κώστας Κεντέρης.
Τρυφερό, ευρηματικό, πρωτότυπο. Ύστερα γύρισε το "Σάμουρε", με ήρωα ένα βοσκό σε ορεινό χωριό της Κρήτης, ο οποίος έχει εμμονή με τους σαμουράι.
Φέτος, υπογράφει τη σκηνοθεσία στο "Νησί", την πολυσυζητημένη σειρά του Mega, που βασίζεται στο μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ, με επίκεντρο τη Σπιναλόγκα.
"Ανάπτυξη σημαίνει να σκέφτεσαι εναλλακτικά και να πειραματίζεσαι", υποστηρίζει. Και το αποδεικνύει.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: