Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΚΩΛΟΣΟΥΡΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ

-Δεν ψηφίζω τον τάδε  δήμαρχο, γιατί δεν μου 'κανε την τάδε χάρη.
-Θα ψηφίσω τον δείνα που μου υποσχέθηκε ότι θα μου την κάνει!
Λογική μηδέν και μαζί με το κωλοσούρτη της υπόσχεσης πάει βόλτα η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτόν τον άμοιρο τόπο!!
Οι δήμαρχοι μας αραδιάζουν γιατί πρέπει να τους ψηφίσουμε, γιατί έχουν την ικανότητα, γιατί θέλουν, γιατί μπορούν; ...γιατί...γιατί ! Ο σημερινός δήμαρχος δυστυχώς δεν κοιτάζει το συλλογικό συμφέρον, δεν κοιτάζει το απαραίτητο έργο, δεν κοιτάζει την καλυτέρευση της περιοχής του, απλά μας ψηφομετρά και μας ψηφοτάζει ανάλογα το μέγεθος της οικογένειας μας. Φυσικά σε αυτήν την κατάσταση τον σέρνουν οι σημερινές καταστάσεις, ανεξάρτητοι από κόμματα (ίσως) αλλά και το τραγελαφικό των 120 συμβούλων. Τα παρακαλετά και τα δάκρυα δεν έχουν σταματημό!!
Δρομαλάκια, μπεντενάκια, άσφαλτοι, παράνομες συνδέσεις, διακανονισμοί και κάθε λογής μικροδιευκολύνσεις στην υπηρεσία του σταυρού!!
Και ποιο το αποτέλεσμα..την επομένη μέρα των εκλογών και λίγο πριν οι πανηγυρισμοί κοπάσουν, αυτοί οι ίδιοι ξεκινούν τον χαρτοπόλεμο των καφενοδηλώσεων. (απραξία, καθυστέρηση, κορόιδεμα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: