Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

AO KΙΣΑΜΟΥ

ΣΚΑΚΙ: Επιστροφή στη Β’ Κατηγορία για τον Α.Ο. Κισάμου 
Σπουδαία νίκη με 6,5 – 3,5 πέτυχε ο Αθλητικός Όμιλος Κισάμου επί του Ο.Φ.Η. 2000 στον τελικό του final four της Γ’ Κατηγορίας Σκάκι που έγινε στο Καστέλλι την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.
Η νίκη αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή της ομάδας της Κισάμου στη Β’ Κατηγορία μετά από ένα χρόνο απουσίας. Το δεύτερο εισιτήριο ανόδου θα διεκδικήσουν σε αγώνα μπαράζ ο Ο.Φ.Η. 2000 και ο Άγιος Νικόλαος.
Ο αγώνας έγινε σε δέκα σκακιέρες (5 ανδρικές – 3 εφηβικές – 2 γυναικείες) και φάνηκε από την αρχή ότι θα ήταν ντέρμπι, καθώς σε όλες σχεδόν τις σκακιέρες είχαμε αμφίρροπες αναμετρήσεις.
Στις ανδρικές σκακιέρες ο Α.Ο. Κισάμου πήρε μικρό προβάδισμα με 3-2 (3 νίκες – 2 ήττες), ενώ στις εφηβικές οι πόντοι μοιράστηκαν (1 νίκη – 1 ισοπαλία – 1 ήττα).
Η τελική επικράτηση της Κισαμίτικης ομάδας επιτεύχθηκε χάρη στις νίκες που πέτυχαν στις γυναικείες σκακιέρες η Γεωργία Καλάθια και η Στεφανία Τσουρή.
Η σύνθεση του Α.Ο. Κισάμου ήταν:
Άνδρες: Σχοινοπλοκάκης Δημήτρης, Ψαράκης Γιώργος, Λίστερ David, Σκουλάκης Αλέξανδρος, Κουφάκης Μανώλης
Γυναίκες – Νεάνιδες: Καλάθια Γεωργία, Τσουρή Στεφανία
Έφηβοι: Τσουρής Μανώλης, Μανωλακάκης Μανώλης, Σχοινοπλοκάκης Κωνσταντίνος.

 πηγη
Δεν υπάρχει μόνο το ποδόσφαιρο στην γειτονιά μας; Υπάρχουν και άλλα αθλήματα, -μερικοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχουν στην πόλη μας- που προσφέρουν πολλά στην διαπαιδαγώγηση των νέων μας. Ένα τέτοιο σωματείο είναι και ο Α.Ο.Κισάμου που διατηρεί τα εξής τμήματα, Σκάκι-Μπάσκετ-στίβο!!
Δυστυχώς χωρίς μόνιμη στέγη, χωρίς ούτε ένα γήπεδο μπάσκετ, προσπαθεί με τσιγγάνικες μεθόδους να διατηρηθεί και να προσφέρει. Είναι λυπηρό μια πόλη σαν την Κίσαμο να μην διαθέτει ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ, όταν την ίδια ώρα Σούδα-Ακρωτήρι-Ταυρωνίτης έχουν τα δικά τους στολίδια! Πιστεύω η νέα δημοτική αρχή, όποια και να είναι, να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να αποκτήσει η νεολαία μας τουλάχιστον τα απαραίτητα. Ένα κλειστό γυμναστήριο, ανακατασκευή του εκτρώματος που λέγετε "Θεοχαράκειο", αλλά και μια καλή αίθουσα για τα παιδιά που ασχολούνται με το Σκάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: