Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑΙ ΣΤΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ!!!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
Με την αύξηση του αριθμού των οχημάτων, γίνεται πλέον απαραίτητη η χρήση μέσων που οδηγούν σε ελαττωμένες ταχύτητες και συνεπώς σε αύξηση της ασφάλειας των πεζών, ιδιαίτερα μέσα σε οικιστικές ζώνες.
Ένα από αυτά τα μέσα και η τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος τα γνωστά «σαμάρια» που χρησιμοποιούνται για την μείωση της ταχύτητας των οχημάτων.
Από προχθές στα γραφεία της Τοπικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων Τρικάλων βρίσκεται η εγκύκλιος της ΚΕΔΚΕ κατά την οποία γίνεται λόγος για την τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων.
Μάλιστα μέσω του εγγράφου καλούνται να ενημερωθούν όλοι οι δήμοι σχετικά με το θέμα.
Από την πλευρά του ο δήμος Τρικκαίων δεν έχει καταλήξει μέχρι στιγμής στα σημεία που θα τοποθετήσει τα ειδικά αυτά μέσα.
Σημειωτέον τα «σαμάρια» χρησιμοποιούνται σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας κι όταν όλα τα υπόλοιπα μέσα έχουν αποτύχει στο να μειώσουν τις ταχύτητες των οχημάτων.
Τα «σαμάρια» μπορούν να εφαρμόζονται σε ειδικές περιπτώσεις αστικών οδών που εξυπηρετούν αποκλειστικά τοπική κι όχι διαμπερή κυκλοφορία οχημάτων, σε συνδυασμό με έντονη μετακίνηση πεζών. ..
Απαγορεύεται η κατασκευή και τοποθέτηση εγκάρσιων υπερυψωμένων λωρίδων οδοστρώματος σε αυτοκινητοδρόμους, στο εθνικό ή το επαρχιακό δίκτυο και σε οδούς όπου διέρχονται μέσα μαζικής μεταφοράς (αστική ή υπεραστική ή δημοτική συγκοινωνία), ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται εντός ορίων κατοικημένων περιοχών.
Σε όσες περιπτώσεις εφαρμοστούν τα «σαμάρια» θα πρέπει οι οδοί στις οποίες θα τοποθέτουνται να εντάσσονται μέσα σε μια ευρύτερη περιοχή γειτονιάς, που θα κυκλοφορούν κυρίως πεζοί (πλατείες, πάρκα, εκκλησιές, σχολεία).
Η τοποθέτηση «σαμαριών» πρέπει να επισημαίνεται με σαφήνεια ώστε να γίνεται έγκαιρα αντιληπτή η ύπαρξη τους από τους οδηγούς, τόσο κατά την ημέρα (με χρωματισμό κρασπέδων, με πινακίδες αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές) και κατά την νύχτα (με ηλεκτροφωτισμό, αντανακλαστικά στοιχεία).

Η ΚΕΔΚΕ καλεί την ΤΕΔΚ να ενημερώσει τους δήμους, σχετικά με τις εγκάρσιες υπερυψωμένες λωρίδες οδοστρώματος για την ασφάλεια των πολιτών
e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: