Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Η πολιτική ομιλία του Βουλευτή Χανίων Ν.Δ. Στέλιου Γ. Νικηφοράκη στο Καστέλι Κισάμου στις 10/11/2009.
Με αιχμή και αναφορά κυρίως στα τοπικά θέματα μίλησε προχθές στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «Ο Στημαδώρης», ο Βουλευτής κ. Στέλιος Νικηφοράκης.
Ο κ. Νικηφοράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αφού παραδέχτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία σε πολλά θέματα ακολούθησε λάθος ταχύτητες και λάθος πολιτικές, τις οποίες εξάλλου και δια στόματος πρωθυπουργού έχει αναγνωρίσει, τόνισε ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη ευθύνης και προοπτικής.
Είναι βέβαιον, συνέχισε ο κ. Νικηφοράκης, ότι και στο επίπεδο προσώπων υπήρξαν αρκετές ατυχείς επιλογές και άνθρωποι οι οποίοι δεν τίμησαν, όπως αποδείχθηκε με τη συμπεριφορά τους το αξίωμα του δημόσιου λειτουργού.
Παρά ταύτα η Νέα Δημοκρατία ούτε σε επίπεδο πολιτικών ούτε σε επίπεδο προσώπων δεν είναι ΠΑΣΟΚ. Τα «μακριά» χέρια της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο κ. Νικηφοράκης, είναι πολύ λιγότερα και πολύ μικρότερα από τα αντίστοιχα του ΠΑΣΟΚ. Ενώ αντίθετα, έχει αποδειχθεί – και δεν αμφισβητείται – ότι η ΝΔ στη συντριπτική της πλειοψηφία διαθέτει μακρύτερα και πιο ευαίσθητα αυτιά. Αυτιά-δέκτες των κοινωνικών διεργασιών που γρήγορα η ίδια μεταφράζει σε μετρήσιμη πολιτική και αυτό ο Ελληνικός λαός είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει σε μια σειρά θεμάτων, όπως είναι η επιστροφή του ΛΑΦΚΑ, η αύξηση του ΕΚΑΣ, ο διπλασιασμός της αγροτικής σύνταξης, η θεαματική αύξηση του επιδόματος ανεργίας και λοιπά.
Στα Χανιά τώρα, είπε ο Χανιώτης Βουλευτής, η σύγκριση του παραχθέντος έργου της Ν.Δ. σε σχέση με αυτό του ΠΑΣΟΚ είναι καταλυτική. Μεγάλο και σοβαρό έργο ο Νομός Χανίων είχε ουσιαστικά να δει από την περίοδο 1990-93 κατά την οποία πρωθυπουργός ήταν ο Χανιώτης Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Τα φράγμα του Βαλσαμιώτη το οποίο υλοποιείται, το φράγμα του Σεμπρωνιώτη για το οποίο υπάρχουν δεσμευμένες πιστώσεις, οι βιολογικοί καθαρισμοί, οι νέοι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο Χανίων, ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών Σούδας, Κισάμου και λοιπών καθώς επίσης και οι λιμνοδεξαμενές που υλοποιούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Νομού Χανίων είναι λίγα από τα πολλά έργα που οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. έχουν εκτελέσει και προγραμματίσει για τα Χανιά.
«Πριν να κρίνετε να μας συγκρίνετε» προέτρεψε τους παριστάμενους ο Χανιώτης υποψήφιος Βουλευτής. Αυτή τη σύγκριση θέλει για λόγους αυτονόητους να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι η σύγκριση της ευθύνης με την ανευθυνότητα, του ρεαλισμού με το λαϊκισμό, του βέβαιου και ασφαλούς δρόμου με το δρόμο των πράσινων αλόγων και των πράσινων παραμυθιών.
Νεοδημοκράτισες – Νεοδημοκράτες κατέληξε ο κ. Στέλιος Νικηφοράκης οι δημοσκοπήσεις δεν είναι εκλογικό αποτέλεσμα, ψηλά το κεφάλι, με δύναμη στον αγώνα, στο όνομα του τόπου και του λαού μας, στο όνομα του μέλλοντος των γενιών που έρχονται μετά από μας και αυτή η νίκη θα είναι δική μας. Ερχόμαστε από μακριά, είμαστε κοντά και πάμε μακριά κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Χανιώτης Βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: