Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ένας 45χρονος έμπορος τραυματίστηκε σοβαρά χθες τα ξημερώματα στο αριστερό πόδι, ενώ βρισκόταν σε κατάστημα ψιλικών στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων.
Ο δράστης που οδηγούσε ένα λευκό ΙΧ πλησίασε το κατάστημα και πυροβόλησε δύο φορές το θύμα από κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια ο συνοδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο, πλησίασε το μέρος όπου βρισκόταν ο τραυματισμένος έμπορος και φέρεται να του ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως άλλον αναζητούσαν.
ΧΑΝΙΑ
H Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου καρπώθηκαν τη φετινή αύξηση στην κίνηση επιβατών του Αυγούστου με πλοία.
Παρά τις αρχικά δυσοίωνες εκτιμήσεις, από επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας προκύπτει ότι τελικά οι αναχωρήσεις των επιβατών από τα λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας κατά το καλοκαιρινό τρίμηνο ήταν ελαφρώς αυξημένες από τις αναχωρήσεις του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.
Συνολικά, φέτος αναχώρησαν 3.008.334 επιβάτες, ενώ πέρυσι είχαν αναχωρήσει 2.984.880 επιβάτες (αύξηση 0,78%).
ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο κρατικό κανάλι της Σουηδίας θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και διαφημιστικό σποτάκι από τις ομορφιές της πόλης του Ρεθύμνου. Τα ιστορικά μνημεία, η Φορτέτζα, το ενετικό λιμάνι, τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, οι μονές, παραδοσιακοί οικισμοί και καταλύματα θα περάσουν μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες της σκανδιναβικής χώρας μέσα από ένα πλήρες ρεπορτάζ που θα γίνει μετά από επιτόπια αυτοψία, ξενάγηση και περιήγηση του τηλεοπτικού συνεργείου της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης και συγκεκριμένα του καναλιού 4.
ΛΑΣΙΘΙ
Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου, από τις πρόσφατες καταιγίδες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Λασιθίου, ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο παραγωγικός μήνας για τους αγρότες του Οροπεδίου, καθώς όλη η παραγωγή της τομάτας και το 70% της παραγωγής της πατάτας βρίσκεται στα χωράφια. Η ζημιά στα φασόλια και τα υπόλοιπα κηπευτικά είναι τεράστια, είπε ο κ. Μανώλης Πατεράκης. Το κράτος οφείλει να ανταποκριθεί και να στηρίξει την περιοχή, τόνισε ο δήμαρχος Οροπεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: