Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ

"Ο κ. Ahmet Oguz Celikkol βρίσκεται στην Κρήτη για επίσημη επίσκεψη αλλά εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, να γνωρίσει το νησί. Είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στην Κρήτη και η παραμονή του θα διαρκέσει τρεις ημέρες για να μπορέσει να δει αυτό το όμορφο νησί."
Για όσους δεν ξέρουν ο παραπάνω κύριος με τα τρία ονόματα είναι ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα. Τελευταία όλο και περισσότεροι "τέτοιοι" μας επισκέπτονται που με βάζει σε ... σκέψεις. Το ανησυχητικό είναι ότι το "παίζουν" συμπαθητικοί και ευγενείς όσο είναι εδώ, μετά τους πιάνει η "λιγούρα" !! Ο καλύτερος χαιρετισμός γι' αυτούς μάλλον είναι το άι σιχτίρ στα γρήγορα, που δεν χρειάζεται και μετάφραση.

1 σχόλιο:

Μαιρη Λ είπε...

ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ "ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ"
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ "ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΔΙΝΕ ΜΑΣ ΑΕΡΑ"
ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ!!!!!!