Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ "ΔΕΚΑ" ΛΕΠΤΑ

"Παραπέντε" είναι ο τίτλος της δημοφιλούς κωμικής σειράς, που μεταδιδόταν από γνωστό κανάλι και συνδύαζε στοιχεία μυστηρίου και περιπέτειας, δεν έλειπαν δε οι σοβαροί και συναισθηματικοί διάλογοι που οι συμπεριφορές των πέντε πρωταγωνιστών με το περιβάλλον τους μας θύμιζαν τυπική Ελληνική κωμωδία.
Την θυμάστε σίγουρα!
Βέβαια την έκφραση στο «παρά πέντε» την γνωρίζουμε και από αλλού μιας και αμφιβάλω αν λείπει από το καθημερινό μας λεξιλόγιο και τις πράξεις μας.
Στο «παραπέντε» θα ψωνίσουμε, στο «παραπέντε» θα μαγειρέψουμε, στο «παραπέντε» θα πληρώσουμε, στο «παραπέντε» θα αποφασίσουμε, γενικά όλη η ζωή μας εξαρτάται αλλά και περιστρέφετε γύρω από ένα «παραπέντε».
Ένα «παραπέντε» που εύκολα ή δύσκολα το μετατοπίζουμε, το μακραίνουμε, το κονταίνουμε, το διορθώνουμε, ανάλογα με το πόσο καλοί είμαστε στο μπλά-μπλά, στην εφευρετικότητα, στην καπατσοσύνη, στην εξυπνάδα.
Οι πολιτικοί μας κρατούν τα πρωτεία στον τομέα αυτό. Στο παραπέντε θα ψηφίσουν, στο παραπέντε θα νομοθετήσουν, στο παραπέντε θα βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει, στο παραπέντε θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα, στο παραπέντε θα μας πετάξουν ένα «κόκαλο», μια ψευδαίσθηση για να αναθαρρήσουμε, γενικά μάλλον στο παραπέντε παίρνουν μπρος και παρ΄ όλο που τους εκλέξαμε για να προκάνουν, αυτοί στο παραπέντε μάλλον λειτουργούν.
Στον αθλητισμό η γενική ομολογία είναι ότι όλα κινούνται και βρίσκονται στο παραπέντε, είναι μια στάσιμη κατάσταση του «παραπέντε», θυμάστε στο Μπάσκετ ότι στο «παραπέντε» δεν πήραμε τον παγκόσμιο τίτλο, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στο «παραπέντε» χάνουν το πρωτάθλημα κάθε χρόνο από τον αιώνιο, στο «παραπέντε» ο Ολυμπιακός χάνει και δεν κάνει νίκη στην Ευρώπη, στο «παραπέντε» τσάκωσαν την Θάνου και τον Κεντέρη λίγο πριν πάρουν το ντοπαρισμένο χρυσό, στο «παραπέντε» χάσαμε την πρώτη φορά τους ολυμπιακούς, γενικώς όλα είναι ένα «παραπέντε».
Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν όταν έχουμε και την πολυτέλεια του χρόνου, γιατί όταν δεν την έχουμε τότε όλα τα πράγματα γίνονται στο «και πέντε».
Στο «και πέντε» σκέφτηκαν ότι χρειάζεται διόρθωση η Ιστορία της ΣΤ, στο «και πέντε» σκέφτηκαν και οι μεν και οι δε τα ομόλογα, στο «και πέντε» συγκινήθηκαν οι πολιτικοί για την φτώχεια μας, στο «και πέντε» θα κατεβούμε Κυριακάτικα να ψάχνουμε κανένα μαγαζί για κάρβουνα, γενικά στο «και πέντε» μπορούμε να ψευτοαναλύσουμε να ψευτοπαραδεχτούμε, τα χιλιάδες προβλήματα μας που δεν μπορέσαμε να λύσουμε έστω και στο ....... παραπέντε.
Λίγο μετά την καταστροφή όλοι οι ξερόλες στον αφρό. Όλοι ειδήμονες και παντογνώστες.
Εμείς όμως εκεί αμετανόητοι, όλα στα δέκα αυτά λεπτά από το»παραπέντε ως και το «και πέντε», τότε θα δώσουμε τις λύσεις, τότε θα διορθώσουμε τις καταστάσεις, τότε θα υπερηφανευθούμε ότι σώσαμε τον κόσμο.
Λες και όλη η ζωή μας είναι δέκα μόνο λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: