Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Μαζί με το νέο χρόνο, θα έρθουν και νέοι αντιδήμαρχοι, αλλά και πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων στους περισσότερους Δήμους της επαρχίας μας, Κισάμου, Ινναχωρίου και Μυθήμνης. Ήδη σε πολλούς απ’ αυτούς, είναι γνωστό ποιοι θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς αντιδημάρχους από το νέος έτος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, υπήρξαν συμφωνίες αμέσως μετά τις εκλογές για τις θέσεις που θα καταλάβουν οι δημοτικοί σύμβουλοι σε βάθος τετραετίας, οπότε δεν υπάρχουν ιδιαίτερα διλήμματα για τους δημάρχους οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα ορισμού των αντιδημάρχων. Οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων μπορεί να εκλέγονται από το ίδιο το σώμα, ωστόσο, οι προτάσεις των δημάρχων, είναι καθοριστικές και στην περίπτωση των προέδρων. Στο δήμο Κισάμου μπορεί η Δήμαρχος να κρατά κλειστά μέχρι στιγμής τα χαρτιά της και οι αλλαγές που θα υπάρξουν να ανακοινωθούν στις αρχές της βδομάδας, όμως από καλές πηγές η μια θέση των αντιδημάρχων θα βρίσκεται και την επόμενη χρονιά το ίδιο πρόσωπο που είναι και τώρα, μιας και το έργο του θεωρείτε πολύ πετυχημένο, αλλά και οι υποψηφιότητες για την θέση του προέδρου του Δ.Σ ενώ είναι τρεις,υποψιαζόμαστε ότι μάλλον την θέση θα καταλάβει γυναίκα. (Για δεύτερη φορά μετά την κ. Σκουλάκη).
Επικρατέστερη δε είναι η κ. Ροδουσάκη.
Όσο για την δεύτερη θέση των αντιδημάρχων έκπληξη για μένα θα είναι να μην την καταλάβει ο πολύπειρος κ. Σγουρομάλλης.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ.
Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου το Αννουσάκειο Ίδρυμα Κισάμου 8.45 π.μ., το Κέντρο Υγείας Κισάμου 9.15 π.μ. και την αγορά της Κισάμου 10 π.μ.
Ο βουλευτής Χανίων και γραμματέας του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Σκουλάκης, θα επισκεφθεί την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου το Κέντρο Υγείας Κισάμου 11.30 π.μ., Επίσκεψη στα καταστήματα της πόλης: 12 μ., Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου: 2 μ.μ.

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ.
Πέφτει και άλλο η τιμή Η τιμή των 2,10 ευρώ το κιλό, αποτελεί πλέον ζητούμενο για τους παραγωγούς, καθώς στην πραγματικότητα οι τιμές του εμπορίου στην Κρήτη είναι χαμηλότερες και από αυτήν την τιμή. Οι περισσότεροι έμποροι αγοράζουν προς 2,05 ευρώ το κιλό το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας μέχρι 3 γραμμές. Για οξύτητες πάνω από 3 γραμμές οι τιμές πέφτουν πλέον κάτω από τα 2 ευρώ το κιλό.
Το χειρότερο είναι πως οι μεγάλες ιταλικές εταιρείες τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου, παραμένουν ακόμη «αδιάφορες» για την αγορά προϊόντος από τη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον στο μέσον της ελαιοκομικής περιόδου. Μια από τις αιτίες είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε στην περίοδο των εορτών. Η σημαντικότερη όμως είναι ότι οι μεγάλες ιταλικές εταιρείες είναι πλέον ισπανικών συμφερόντων και αγοράζουν λάδι από την Ισπανία. Οι Ισπανοί έγιναν κυρίαρχοι της αγοράς και από εδώ και πέρα η τάση που θέλουν να επιβάλλουν- και δυστυχώς έχουν τη δύναμη να το καταφέρουν- είναι φτηνό προϊόν. Θέλουν την τιμή γύρω στα δυο ευρώ, με μαζική παραγωγή, αδιαφορώντας για την ποιότητα. Και φυσικά πρώτα απ’ όλα θέλουν να φεύγει η παραγωγή της χώρας τους και μετά η παραγωγή των υπολοίπων ελαιοκομικών χωρών
Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι φορείς που ασχολούνται με την αγορά του ελαιόλαδου στη χώρα μας, αναζητούν λύσεις για την προστασία του προϊόντος και του εισοδήματος των παραγωγών, που μειώνεται συνεχώς. Μια από τις λύσεις αυτές, είναι να αγοράζουν επιτέλους οι Έλληνες, ελληνικά αγροτικά προϊόντα και να μην καταφεύγουν σε φθηνότερες λύσεις, εισαγομένων προϊόντων από το εξωτερικό τα οποία μπορεί να έχουν πιο ελκυστικές τιμές, όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας και διατροφικής αξίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρώτοι εμείς σαν καταναλωτές, οφείλουμε να στηρίξουμε τα προϊόντα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: