Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΓΕΜΑΤΟ ΜΠΟΥΚ

- Μάλιστα κύριοι το νέο επάγγελμα στην πιάτσα είναι :μπούκ- στοιχηματζής- «δάσκαλος» στα προγνωστικά στοιχήματος, ή γκουρού, αλλά πιο κοινά, ο νταβατζής της τσέπης μας. Επάγγελμα καινούργιο και πολύ κερδοφόρο.
- Ξέρετε πόσοι παίζουν ημερησίως τα γνωστά παιχνίδια του κρατικού «νόμιμου τζόγου»;
- Εκατομμύρια, έτσι όλο και κάποιος επιτήδειος θα καραδοκούσε να τα «αρπάξει» από τα όπου γης κορόιδα.
Ραδιοφωνικά – τηλεοπτικά -τηλεφωνικά – κινητοτηλεφωνικά – από έντυπα – στο διαδίκτυο - όλα νόμιμα και απλά .
1Ε το μήνυμα και σας στέλνομε 5 σίγουρα στάνταρ στο στοίχημα, ακούω στο ράδιο. Λες και αυτός που θα σου στέλνει τα στάνταρ τα έχει δεμένα!!!!!
Βραδινό τηλεοπτικό πρόγραμμα και ξαφνικά ένα δεκαψήφιο νουμεράκι περνά κάμποσες φορές ψηλά- ψηλά. Για να μην σου ξεφύγει κιόλας εκτός από τις ζωηρές εικόνες, τα χρώματα και τα εντυπωσιακά γραφικά το συνοδεύει πάντα κάποιο σαγηνευτικό λαγουδάκι : Σίγουρα 5 αποτελέσματα , η ευκαιρία σας, τηλεφωνήστε μας τώρα!!.
Το κράτος όπως πάντα αλληθωρίζει ηθελημένα, άλλωστε που θα βρει καλύτερη διαφήμιση για τα –άραγε πόσα; - παιχνίδια του.
ΛΟΤΤΟ- ΤΖΟΚΕΡ- ΠΡΟΤΟ- ΠΡΟΠΟ-ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ- ΣΤΟΙΧΗΜΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ-ΤΕΝΙΣ- ΦΟΡΜΟΥΛΑ)- ΕΞΤΡΑ 5 –ΣΟΥΠΕΡ 3- ΞΥΣΤΟ- ΛΑΧΕΙΑ (ΕΘΝΙΚΟ- ΛΑΪΚΟ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ)- ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ –ΚΙΝΟ και ο θεός ξέρει πόσα ακόμα ξεχνάω.
Μας τα παίρνουν λοιπόν νόμιμα, και το κράτος και οι επιτήδειοι μπούκ, μετά όλοι αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν για τα κακά της πρέφας και του «Θανάση» ή του εξηνταέξι.
Διάβασα τις προάλλες σε εφημερίδα :Έχασε 5.0000Ε σε μονό παιχνίδι (δηλ. έπαιξε μια ομάδα) και αναγκάστηκε να παίζει μετά αέρα (τι μου θυμίζει αυτή η λέξη τι;; Α΄ ναι μωρέ χρηματιστήριο !!) άλλα τόσα για να ρεφάρει, τώρα όμως κάθεται στην στενή και λύνει σταυρόλεξα.
Τακτικό φαινόμενο τώρα τελευταία το πενταπλό – εξαπλό και βάλε τζάκ- ποτ στο τζόκερ, βραχυκύκλωμα και ουρές στα πρακτορεία, ακόμα και παρατάσεις να δίνονται για την ημέρα της κλήρωσης - τα μηχανάκια κομπλάρουν από την υπερθέρμανση. Αλλά αν προσέξετε καλά τα τζάκ- ποτ γίνονται πάντα όταν πλησιάζουν οι γιορτές και σχόλες (Πάσχα- πρωτοχρονιά- 15Αύγουστο). Τότε έχει ο λαουτσούκος τον παραπανίσιο παρά, ας του τον φάμε λοιπόν !!!!
Πέντε-έξι συνεχόμενα τζάκ- ποτ και τελικά κάποιος-α με 6Ε, παραμονή πρωτοχρονιάς ή Πάσχα πλουτίζει. Μυστήριο, μεγάλο μυστήριο ;;;
Άσε δε φτάνει που χάνουμε τα λεφτά μας, μας κοροϊδεύουν από πάνω με αυτές τις γελοίες διαφημίσεις τους !
Σήμερα ο οργανωμένος τζόγος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες "βιομηχανίες κλοπής χρημάτων αφελών", και εμφανίζει συνεχή άνθηση, με δέλεαρ τα δώρα και τα ευρώ. Ακμάζει βέβαια και στην Ψωροκώσταινα μας εδώ στην πατρίδα των άκρων και των αντιθέσεων.
Έτσι μας τροφοδοτεί με άμεσα όνειρα, επιθυμίες, ανάγκες και στόχους που ενώ φαντάζουν ανέφικτα, μας προκαλούν την ψευδαίσθηση ότι ίσως υλοποιηθούν και γίνουν κάποτε πραγματοποιήσιμα, βέβαια μετά ξυπνάς …..και ξαναπαίζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: