Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ!

Πριν ένα χρόνο για να θυμόμαστε εμείς οι Κισαμίτες και οι Μεσσήνιοι, το ΥΕΝ ενέκρινε τα ακόλουθα επιδοτούμενα δρομολόγια για το Νοτιοδυτικό Αιγαίο:
Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα και επιστροφή: Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
-Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κισσάμου και επιστροφή: Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
-Νεάπολη Βοιών – Κύθηρα – Αντικύθηρα και επιστροφή: Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με επιστροφή, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
-Νεάπολη Βοιών – Κύθηρα και επιστροφή: Τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, με επιστροφή, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
-Γύθειο – Κύθηρα και επιστροφή: Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με επιστροφή, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
-Πειραιάς – Κύθηρα και επιστροφή: Ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, με επιστροφή καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
Απο την ΑΝΕΝ τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kυριάκος Σαραβελάκης εκτίμησε ότι η εταιρεία μας θα είναι μειοδότρια του συγκεκριμένου διαγωνισμού και από τα επιδοτούμενα αυτά δρομολόγια η εταιρεία θα κερδίσει για ένα χρόνο 2.600.000 ευρώ. Σε σύγκριση με την προηγούμενη επιδότηση, η φετινή είναι αυξημένη κατά 60% περίπου. Η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια ένα χρόνο και η εταιρεία έχει δικαίωμα με δήλωσή της να την παρατείνει για 3 χρόνια.
Η εταιρεία έχει την υποχρέωση να εκτελέσει τα δρομολόγια και αν αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει να το δει. Η εταιρεία δεν έχει περιθώριο να κάνει άλλους πειραματισμούς. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή προέχει η βιωσιμότητα της εταιρείας», σχολίασε σχετικά ο κ. Σαραβελάκης.

- Μάλιστα κ Σαραβελάκη προέχει η βιωσιμότητα της εταιρείας; μόνο που δεν μας είπατε ποιας εταιρείας της ΑΝΕΚ ή της ΑΝΕΝ;
Σήμερα το καράβι άραγε που βρίσκεται; Η εταιρεία που έχει έδρα άραγε; Ο κ. Σαραβελάκης που είναι να μας εξηγήσει τους πειραματισμούς του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: