Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

3ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Στις 27 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ενοριακό Κέντρο Βλάτους και ώρα 17.00 ομιλία με θέματα τοπικού ενδιαφέροντας με προβολή βίντεο και οπτικοακουστικού υλικού για την πραγματοποίηση της οποίας κρίνεται απαραίτητο η τοποθέτηση προτζέκτορα. Στη συνέχεια, στοv προαύλιο χώρο θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με έντεχνο και παραδοσιακό πρόγραμμα και κρίνεται απαραίτητο να τοποθετηθούν στέγαστρα για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα ,καθώς ηχητική και φωτιστική κάλυψη.
Τέλος, θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα για τους επισκέπτες και προσκεκλημένους προσφορά του πολιτιστικού Συλλόγου Έλους.
Στις 29 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Λίμνης και ώρα 18.00 βραδιά αφιερωμένη στο κάστανο και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: τρόπους μαγειρέματος με πρωτότυπες συνταγές με κάστανο από δύο ομάδες μαγείρων όπου τα μέλη τους θα προέρχονται από όλη την Κρήτη στην οποία κρίνεται απαραίτητο να τοποθετηθούν στέγαστρα για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα καθώς και σόμπες θέρμανσης (προσφορά συλλόγου) για να μπορούν οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν την δράση. Επίσης η βραδιά θα περιλαμβάνει μουσική και χορούς από συγκροτήματα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής όπου κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει ηχητική και φωτιστική κάλυψη.
Τέλος από τον πολιτιστικό σύλλογο Έλους, θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα για τους επισκέπτες και προσκεκλημένους
Στις 30 Οκτωβρίου 2023 ώρα 11:30 και μέχρι αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στο Έλος Κισσάμου στην Πλατεία του χωριού, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία για το κάστανο ένα εξαιρετικό προϊόν που χαρακτηρίζει τη Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου και παρουσίαση κρητικών και παραδοσιακών χορών από χορευτικά συγκροτήματα του Νομού Χανίων με κρητικούς καλλιτέχνες. Επίσης
από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Έλους θα παρουσιαστούν θεατρικά δρώμενα και έκθεση με χειροτεχνίες από κάστανο για τις παραπάνω δράσεις και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο το στήσιμο εξέδρας 40τμ, καθώς ηχητική και φωτιστική κάλυψη.
Τέλος ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και Μπαζαρ από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου, στην οποία κρίνεται απαραίτητο να τοποθετηθούν στέγαστρα για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφέρονται δωρεάν ψημένα κάστανα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: