Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ;

Πέραν των πολλών υποχρεώσεων της δημοτικής αρχής μία είναι και η διασφάλιση πρακτικού, ασφαλούς και όμορφου περιβάλλοντος για τους δημότες.
Κάθε πολίτης υποχρεούται να διαμορφώνει το χώρο του και εξωτερικά έτσι ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα, ούτε στους άλλους ούτε ασχημία συνολικά.
Για τυχόν αλλαγές μια συζήτηση διευκολύνει όλα.
Έτσι σε διαμορφωμένες αυλές και δρόμους στους οποίους πολίτες παραχώρησαν και μάλιστα αφού πληρώθηκε η σχετική υπεραξία ...
Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως.
Δημοτικός σύμβουλος, νομίζω αντιδήμαρχος με κάποιον πολίτη επιχειρηματία και εν αγνοία του δημάρχου εφοδιασμένοι με κοπτικά εργαλεία έτοιμοι να κόψουν δέντρα, να γκρεμίσουν περιβόλους και οικήματα ιδρύματος, αγνοώντας τον αρχαιολογικό χώρο, για να περάσουν, λέει δρόμο, χωρίς να έχει ζητηθεί απο κανένα, αλλά να εφαρμόσουν άμεσα το
σχέδιο πόλεως,!!!! 
Να σημειώσομε ότι ο χώρος του ιδρύματος είναι αυλή της μητρόπολης και του Αγ. Οικουμένιου, χώροι που αποτελούν όαση ομορφιάς και περισυλλογής για τον τόπο.
Κρίμα ειλικρινά. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική και όχι η αγωνία για ψήφους ...
Ευτυχία Δεσποτάκη -Πευκιανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: