Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 9 Μαΐου 2023

ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟ ΤΟ 5Χ5 ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

Σε πλήρη εγκατάλειψη όπως φαίνεται και απο τα δημοσιεύματα και το μικρό 5Χ5 του Πλατάνου. Σε φωτο που ανέβασε η Αργυρώ Κουφογιαννάκη φαίνεται οτι ειναι σε πολλά σημεία επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά ο χώρος και χρειάζεται άμεσα συντήρηση.

Να και το κειμενάκι που συνοδεύει τις φωτογραφίες;
"5×5 Πλατάνου, ένας χώρος που χρησιμοποιείται για άθληση κι από τα τρία αθλητικά σωματεία της Κισσάμου (που σημαίνει πως έχουν πάρει άδεια για να μπουν), ένας χώρος που καθημερινά φιλοξενεί παιδιά για να παίξουν από πολύ μικρή ηλικία, αλλά και μεγαλύτερους, ένας χώρος που είναι και παιδική χαρά, αφού το μεγαλύτερο χωριό της Κισσάμου δεν διαθέτει, ένας χώρος που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος! Αυτός λοιπόν ο πολύ χρήσιμος για τα παιδιά χώρος δεν συντηρήθηκε ποτέ μα ποτέ από τότε που φτιάχτηκε, πλην από τα παιδιά της νεολαίας Κισσάμου, μιας και τα τελευταία καλοκαίρια διοργανώνουν με μεγάλη επιτυχία τουρνουά 5×5 και έτσι λίγες μέρες πριν έρχονται να "μπαλλώσουν τρύπες" άλλων... Χτες λοιπόν στο καλώδιο που κρέμεται και ηλεκτροδοτεί τους προβολείς κάποιο παιδί είχε την ιδέα να πετάξει σχοινί, να αγκαλιάσει το καλώδιο και να αρχίσει να σκαρφαλώνει κάνοντας τον ταρζάν. Το καλώδιο αυτό κρέμεται από το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα την μέρα του τελικού του 5×5 το επισήμανα στους πλέον αρμόδιους ( που έρχονται για φωτογραφίες) ότι πρέπει να φτιαχτεί το συντομότερο, μιας που αυτός ο χώρος εχει να κάνει με παιδιά και τα παιδιά είναι απρόβλεπτα... Αν λοιπόν "Θεέ μου φίλαε" που λένε, συμβεί κάποιο ατύχημα, θα πούμε... "ήταν η κακιά η ώρα;".....

Δεν υπάρχουν σχόλια: