Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 13 Μαΐου 2023

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ AUGE ΣΤΗΝ Ο.Α ΚΡΗΤΗΣ


 Το Έργο AUGE (Advancing Utterly Green Environments), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ και συντονίζεται από τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου (ΘΣΕΚ) με Εταίρο την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Κ.Ε.ΠΕ.Α (ΚΠΕ) Βάμου και τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης της 3ης  Εκπαιδευτικής Ενότητας Χανίων, υλοποίησε επιμορφωτικό Σεμινάριο, με την ευκαιρία της Αναστάσιμης εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων, στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της ΟΑΚ, με θέμα: «Σχολεία & Αειφορία: Αναζητώντας Πράσινες και Γόνιμες Απαντήσεις για τη Νέα Γενιά», η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού και Ερευνητικού Κέντρου της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι, Χανίων την Τετάρτη 10 Μαΐου, 2023.
Η Εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν διδακτικό προσωπικό από όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης, ερευνητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και άτομα με ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο αντικείμενο από όλη την Κρήτη, ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρωτ. Κυπριανό Κουντούρη, Επίκουρο Καθηγητή, Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου και τον Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ.
Την παρουσίαση των δράσεων του AUGE έκανε η Δρ Μαρία Παύλου, Συντονίστρια του Έργου ΑUGE, Επίκουρη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δρ Φαίη Μακαντάση, Διευθύντρια Ερευνών του Ερευνητικού Οργανισμού με έδρα στην Αθήνα: «διαΝΕΟσις», η οποία παρουσίασε πορίσματα μελετών σχετικά με την Κλιματική Κρίση και την συμπεριφορά των πολιτών έναντι του φαινομένου.
Στη συνέχεια, ανέλυσε το θέμα: «Προκλήσεις και Προοπτικές προς την Πράσινη & Ψηφιακή Μετάβαση και την Προσαρμογή στην Κλιματική Κρίση – Ευρωπαϊκές Στρατηγικές και Ερευνητικές Δραστηριότητες», ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γεώργιος Αραμπατζής.
Ακολούθησε παρουσίαση των Περιφερειακών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κλίμα – Ανακύκλωση – Σχολικοί Κήποι) από την Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Ε.ΠΕ.Α Βάμου, μέλη της οποία είναι: ο Φώτης Ποντικάκης (Υπεύθυνος), Κωνσταντίνα Παπαδογιαννάκη (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη), Δεσποτίδου Ελένη και Μπάσιου Ανδριάνα.
Την εσπερίδα έκλεισε συνιοψίζοντας τα πορίσματα της εκδήλωσης, η Δρ Χρύσα Τερεζάκη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης της 3ης Εκπαιδευτικής Ενότητας Χανίων, παρουσιάζοντας και οπτικοακουστικό υλικό με θέμα: «Σχολικοί Οργανισμοί: Η Τέχνη της Δικτύωσης για Αειφόρα Κοινωνικά Συστήματα».
Η Εκδήλωση, συντονίστηκε από τον Αντώνη Καλογεράκη, Υπεύθυνο του Ινστιτούτου Θεολογίας & Οικολογίας – Παράρτημα της ΟΑΚ και είναι διαθέσιμη μέσω του παρακάτω συνδέσμου στο YouTube: https://tinyurl.com/yyntps72 

Δεν υπάρχουν σχόλια: