Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 1 Απριλίου 2023

ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

 Η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κισάμου που αναβλήθηκε ήταν προγραμματισμένη και σχεδιασμένη, μάλιστα έγινε με τέτοιο τρόπο απο την δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση που δεν πήρε χαμπάρι κανείς το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά κρατιέται με τα δόντια ώστε να μην κυκλοφορήσει πριν συμφωνήσουν όλοι. 

Το θέμα της απουσία στελεχών και των δυο παρατάξεων ειναι η πρόταση για επικείμενη ένωση του Δήμου Κισάμου με τον Δήμο Πλατανιά. Το σχέδιο απόφασης το έχει εισηγηθεί η ομάδα της αντιπολίτευσης, μάλιστα η εισήγηση ειναι στα χέρια της δημοτικής αρχής και των δυο δήμων, που αφού την μελετήσουν θα την φέρουν σε επόμενο συμβούλιο τους.

 Ο Δήμαρχος Κισάμου διατύπωσε αρχικά την θέση ότι «… δεν συναινεί με κανένα τρόπο σε εθελούσια ένωση των δύο Δήμων εάν δεν   συγκεκριμενοποιήσει προηγουμένως η κυβέρνηση τα κίνητρα, τις ενισχύσεις και τους οικονομικούς πόρους που σκοπεύει να διαθέσει για να στηρίξει το εγχείρημα αυτό, παρά το ότι επί της ουσίας συμφωνεί με την εισήγηση….». Από την άλλη σε δήλωση του ο κ Σταθάκης είπε ... "όπως έχω δικαίωμα από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, θα φέρω το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι πιστεύω ακράδαντα ότι η δημιουργία ενός ισχυρού δήμου στην περιοχή και η ενιαία αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών θεμάτων και αναφέρονται στην εισήγηση μου, αποτελούν μονόδρομο και επιτακτική ανάγκη στην Ένωση των δυο Δήμων". Μάλιστα δεν παράλειψε να αναφέρει το πρόβλημα της Τεχνική υπηρεσίας, την απροθυμία της δημοτικής αρχής να ξετελέψει μια μελέτη, την αδιαφορία των στελεχών της για μεγάλα έργα, και τέλος την φυγή στελεχών και απο τις δυο παρατάξεις τον τελευταίο χρόνο.      

Φυσικά πριν ακόμα ξεκινήσουν τις συζητήσεις παρουσιάστηκαν αντιρρήσεις και η σπουδαιότερη ειναι ως προς την ονομασία του νέου δήμου, αλλά αφού θα περάσει απο τα δημοτικά συμβούλια θεωρώ οτι και εκεί θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και θα βρεθεί μια ονομασία που θα μας εκπροσωπεί όλους. Μάλιστα δεν ήταν κρυφό οτι και ο δήμαρχος Πλατανιά έβλεπε την μετακίνηση του στα Χανιά σαν μια καλή περίπτωση να ακουστεί τ' όνομα του και παραπέρα αλλά και να δείξει τις ικανότητες του πέρα απο τα όρια του μικρού δήμου του, αλλά με την πρόταση αυτή θα έχει μια ευκαιρία να διεκδικήσει ένα δήμο διαμάντι, που ενώ έχει τα πάντα ειναι σε κατάσταση αποσύνθεσης. Φυσικά και οι δικοί μας αυτοδιοικητικοί ειναι ενθουσιασμένοι με την πρόταση αυτή αφού ξέρουν οτι η κατάσταση στον τωρινό Δήμο δεν αλλάζει όσο και να ιδρώνουν. Μάλιστα ακούστηκε και προ τιμή του οτι ο νυν δήμαρχος παραχώρησε το δαχτυλίδι του στον επόμενο ικανό ώστε να ηγηθεί της ομάδες στις εκλογές του Οκτωβρίου, όπως έκανε και ο κ. Σταθάκης πριν απο κάμποσο καιρό που απαρνήθηκε την ηγεσία κατεβάζοντας μια πρωτοπόρα πρόταση με κοινό ψηφοδέλτιο.       

Το επιχείρημα ειναι δύσκολο είχε ξαναγίνει και το 2009 μια ίδια προσπάθεια αλλά η πρόταση που την είχε διατυπώσει και τότε ο κ Καλαιτζάκης πήρε μόλις 6 ψήφους ενώ ήθελε 11, για την ιστορία μιας και εδώ γράφεται και αυτή, τότε υπερ της ένωση ψήφισαν (Καλαϊτζάκης, Καστανάκης, Καστανοπουλάκης, Κατζουράκης, Μπαριωτάκης και Τερεζάκης), ενώ είχε κατατεθεί και αντιπρόταση από τους Ψωματάκη-Κουνελάκη η οποία  αυτή πήρε 5 ψήφους ενώ 3 Δημοτικοί σύμβουλοι Σταθάκης, Πατερομιχελάκη και Ροδουσάκη ψήφισαν λευκό η δήλωσαν παρόντες (αποχή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: