Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 4 Απριλίου 2023

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  ΝΕΡΟ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ
«Ανακοίνωση υδρονομέα, το νερό άρδευσης στον Κάμπο της Φαλάσαρνας θα είναι με τις μέρες πλέον». 
Κατά διαστήματα διαβάζουμε στα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά δελτία τύπου του δήμου Κισάμου για διακοπή νερού στις Τ.Κ, για τις εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών. Μεγάλη υποκρισία αγαπητοί της δημοτικής αρχής, διότι γίνεται μόνο και μόνο για να υπάρχουν δημόσιες αποδείξεις για τις καλές μας πράξεις. Απόδειξη των παραπάνω είναι η ανακοίνωση του υδρονομέα Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ. Γιατί ο δήμος δεν έβγαλε ή δεν βγάζει ένα δελτίο για να ενημερώσει το τι γίνετε στην άρδευση του κόλπου της Φαλάσαρνας, παρά το αφήνει στον τοπικό υδρονομέα; Γιατί απλούστατα δεν θέλει εκτός της αδιαφορίας που επιδεικνύει, να προκαλεί τους παραγωγούς και όχι μόνο, της τοπικής κοινωνίας. Διότι τους έχει αφήσει στο «Έλεος του Θεού» και στην όποια φιλότιμη διαχείριση μπορεί να κάνει ο υδρονομέας. Δεν θέλει να ενημερώσει για την τραγική κατάσταση, που έχει φτάσει στα όρια της απόγνωσης τους παραγωγούς και κινδυνεύει σε  καταστροφή η παραγωγή τους, η οποία υποφέρει ούτως ή άλλως και από άλλες παραμέτρους και καταστάσεις. Διότι είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής ή μη αποκατάσταση των βλαβών στα αντλιοστάσια, είναι ευθύνη της που άφησε εκεί τις σωλήνες και κλάπηκαν λες και δεν ήξερε ότι θα συμβεί αυτή η άθλια πράξη. Από το φθινόπωρο λοιπόν και φτάσαμε Απρίλιο και πόσο ακόμα;
Οπότε όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα απλά πράγματα και υποχρεώσεις που ζήτησε να αναλάβει (δια της ψήφου), πως μπορεί να να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τα μεγάλα και αναγκαία έργα; Δυστυχώς το «παραμύθι που τους σέρβιραν», το πληρώνουν οι κάτοικοι της δυτικής Κισάμου ακριβά, με την εμπιστοσύνη που τους  έδειξαν.
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος 
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Κισσάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: