Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ.....


Επειδή η παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση των θέσεων μου είναι πάγια τακτική κάποιων, πρέπει να τις  ανακοινώνω δημόσια, διότι η απομαγνητοφώνηση καθυστερεί και χθες στο τελευταίο θέμα που συζητήσαμε (αλλαγή σειράς, το 8 δηλαδή), είχε τελειώσει η μπαταρία οπότε δεν θα υπάρξουν τα ακριβή λεγόμενα μας. 
Το θέμα :"Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Καλουδιανών"
 Τρια χρόνια η δημοτική αρχή αφήνει ένα θέμα να "σέρνεται", δημιουργώντας απίστευτες σκηνές μεταξύ επιχειρηματιών (που αρκετοί τις γνωρίζουν από τότε, ευτυχώς τώρα όλα ομαλοποιήθηκαν), με ευθύνη της, διότι έλεγε άλλα πράγματα ότι ισχύουν στον εκάστοτε ενδιαφερόμενο. 
Έφερε τελικά χθές μια εισήγηση για παραχώρηση σε τρείς ενδιαφερόμενους που είχαν καταθέσει αίτηση, λέγοντας μάλιστα ο δήμαρχος ότι "η μία επιχείρηση έκλεισε, αλλά εμείς θα τις δώσουμε". Η θέση μου και όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν είναι: "Η Πλατεία πρέπει να έχει χρήση για τους πολίτες και όχι να είναι πάρκινγκ αυτοκινήτων". Φυσικά επί θητείας μας το τοπικό συμβούλιο είχε αποφασίσει (είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά), ότι το θέλει πάρκινγκ και το σεβαστήκαμε ως δημοτική αρχή και ως οφείλαμε. Χθες λοιπόν είπα: "ότι το θέμα έρχεται με μη νόμιμη διαδικασία και θα δημιουργήσει πάλι προβλήματα στις επιχειρήσεις τώρα ή αργότερα.  Ο δήμος πρέπει να ορίσει τον κοινόχρηστο χώρο, αναγνωρίζοντας τα τετραγωνικά που είχε παραχωρήσει μια ιδιοκτησία (υπάρχει απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και ομόφωνη εάν δεν κάνω λάθος), στην συνέχεια να ορίσει τα τετραγωνικά που δικαιούται κάθε ιδιοκτησία που έχει νόμιμο δικαίωμα, να αφήσει τον ελεύθερο χώρο που απαιτείται και στην συνέχεια να βγάλει ανακοίνωση για αιτήσεις εκμετάλλευσης και όποιος δεν επιθυμεί τα τετραγωνικά του, να τα πάρουν οι υπόλοιποι που δραστηριοποιούνται και θέλουν" .  
Αυτή ήταν και είναι η θέση μου και εάν από αυτήν βγαίνει συμπέρασμα ότι δεν επιθυμώ την ενοικίαση της Πλατείας τα συμπεράσματα στην διάθεση του καθενός. 
Υ.Γ. Εννοείτε ότι δεν γίνετε δια της ψήφου μου να νομιμοποιώ τις λάθος εισηγήσεις της δημοτικής αρχής, που τις φέρνει όποτε την βολεύει και όπως την βολεύει.
Σταθάκης Θοδωρής 
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: