Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΣΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Τις τελευταίες μέρες γίνεται κουβέντα και υπάρχει και θέμα στην Ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, που δεν πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μάρτη 2023, για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να τοποθετηθεί μπάρα διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο όπου τελειώνει η ασφάλτινη δημοτική οδός Χρυσοσκαλίτισσα – Λαφονήσι και αρχίζει ο αυθαίρετος χωμάτινος δρόμος σε απόσταση σε ευθεία περίπου 300 μέτρα από τη θάλασσα, για την προστασία της περιοχής. 
Αντιγράφοντας από την  Διακήρυξη του Συνδυασμού μας τον Μάη του 2019, βλέπουμε τα παρακάτω:  
Προστασία και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων όπως και αυτών με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, κόντρα στην τουριστικοποίηση - εμπορευματοποίησή τους και την αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.
Εξειδικεύοντας τα παραπάνω και βλέποντας το τι συμβαίνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην περιοχή, θεωρούμε:
1. Αυτό θα έπρεπε να είχε συμβεί αρκετά χρονιά παλαιότερα, πριν παγιωθεί αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση, η οποία δεν τιμά κανένα από όλους αυτούς ( Κεντρική και τοπική εξουσία), που έχουν χρέος να προστατεύουν τα ευαίσθητα οικοσυστήματα. Η ανεξέλεγκτη εμπορευματοποίηση είτε από ιδιώτες είτε από άλλους φορείς μόνο προστασία δεν προσφέρει.
2. Πάγια θέση της παράταξης μας είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δημοτικές επιχειρήσεις, αποκλειστικά υπεύθυνος πρέπει να είναι ο εκάστοτε Δήμος. Η προστασία πρέπει να επεκτείνεται και στο λαϊκό εισόδημα, δημιουργώντας δημοτικούς δωρεάν χώρους στάθμευσης των οχημάτων, έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωμένη η λαϊκή οικογένεια να ξοδεύει τα μαλλιά της κεφαλής της, για να απολαύσει τις ομορφιές που απλόχερα έχει σκορπίσει η φύση στην περιοχή μας. 
Φραγκιουδάκης Γιώργος
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης  
της Λαϊκής Συσπείρωσης
του Δήμου Κισάμου 


    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: