Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ

 Κατά εκεί πάμε (φώτο), ειδικά εμείς που ενώ έχουμε τεράστια αποθέματα νερού δεν μπορούμε ακόμα να το αξιοποιήσουμε και είτε το δίνουμε τζάμπα στους όμορους δήμους, είτε το αφήνουμε γάργαρο - γάργαρο να χυθεί στην θάλασσα. Βέβαια θέλουμε και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κίσαμο, αλλά υπολογίζω οτι αυτές θα φέρουν το νερό στα ξενοδοχεία τους μόνοι τους. 
Φυσικά θα μας βάλουν και κανένα ΑΠΝ (αυτόματο πωλητή νερού) στις παλιές βρύσες της πόλης ... αυτές που θα αξιοποιούσαμε, αλλά αφού θα τις ιδιωτικοποιήσουν όλες, ας τα φτιάξουν οι αγοραστές.
Πάντως μετά απο 40 χρόνια η δημοτική μας αρχή ειναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, αφού η μελέτη ειναι έτοιμη. Το μόνο πρόβλημα βέβαια ειναι η εποχή... που θα γίνει το έργο... και καλοκαιριάτικο μάλλον ειναι πολύ δυσκολο ειδικά στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Γιατί δεν ειναι μόνο μια σωλήνα το έργο, αλλά οι χιλιάδες παροχετεύσεις που ακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: