Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ...

Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου ..αφού καταφέραμε να στοιβάξουμε οτι είχαμε και δεν είχαμε σε μια γωνία, τράπεζες, φαρμακεία, Κέντρο Υγείας, το αφήσαμε στην τύχη του και μόνο κατόπιν υποδείξεως μπορούμε να διορθώσουμε την καθημερινότητα και προπαντός αυτήν την ασχήμια. 
Για να περάσεις απο την μια μεριά του δρόμου στην άλλη χρειάζεσαι, ειδικά τώρα με την κίνηση, εκτός απο βοήθεια και πολύ τύχη ειδικά άμα είσαι μιας ηλικίας... αφού ειναι γνωστό οτι ελάχιστοι σταματάνε στις ξεθωριασμένες διαβάσεις της πόλης. 
Καλό ειναι λοιπόν ή να γίνει μια μελέτη για φανάρι ή να ξαναφτιαχτούν με καλύτερο χρώμα (διαρκείας) οι διαβάσεις αφού άλλη λύση δεν υπάρχει (υπόγεια διάβαση, αερογέφυρα, μόνιμος τροχονόμος) 
Θα μου πείτε θα αλλάξει κάτι ... ίσως αν και με τον εγκέφαλο που διαθέτουμε ίσως να έχουμε και περισσότερα ατυχήματα αφού οι περισσότεροι απο εμάς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διάβαση αλλά και πλήθος επισκεπτών μας ούτε που τους ενδιαφέρει, αφού θέλουν να ξεφορτωθούν το γρηγορότερο αυτό το μπάχαλο μέσα στην πόλη.
Πάντως όσο περνά ο καιρός τόσο φαίνεται η αδιαφορία των υπευθύνων ακόμα και για τα μικρά θέματα που δεν χρειάζονται και ..μελέτες για να γίνουν. Μάλιστα δεν ειναι ένα έργο που θα το κάνουμε την ύστατη ώρα για να το θυμόμαστε πριν απο την κάλπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: