Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΣΤΕΡΕΨΕ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ

Πλοκαμιανά Ιναχωρίου σωτήριο έτος 2022 και εδώ και 5 μέρες το χωριό και τα σπίτια δεν έχουν νερό στις βρύσες τους... Πρόβλημα ως και πριν λίγες μέρες δεν υπήρχε όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι οι οποίοι στην μέση του καλοκαιριού ειναι και περισσότεροι...απλά κάποιος τους το πήρε. Οι βρύσες τις τελευταίες μέρες τρέχουν λάσπη.
Όπως ήταν φυσικό αποτάθηκαν στην δημοτική αρχή και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος του είπε οτι δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό... Στέρεψε η πηγή, ήταν η απάντηση του. 
Λύση μάλιστα τους δόθηκε, αν θέλουν νερό να πάρουν απο τον ποταμό!!!!! ... (για πόσιμο τώρα δεν ξέρω, για να πλένονται μάλλον.) 
 Όπως είπαν αυτό ειναι σκέτη κοροϊδία που συμβαίνει και ιδιαίτερα με τις απαντήσεις της δημοτικής αρχής έτσι ετοιμάζουν να κλείσουν τους δρόμους, αν δεν βρεθεί λύση άμεσα. (Άλλο και δεν μας έλειπε)
Ας ελπίσουμε οτι δεν θα φτάσουμε στα άκρα και θα βρεθεί η λύση μιας και όπως λένε οι παλιοί κάτοικοι, δεν μπορεί απο την μια μέρα στην άλλη να χαθούν 17 σκαπετιές νερό, αλλά κάτι άλλο έχει συμβεί.
 2022 να υπάρχουν χωριά δίχως νερό ειναι κάτι που ξεπερνάει την λογική μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: