Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στον χώρο της Ελληνιστικής ναυτικής πόλης με το σημαντικό λιμάνι στην περιοχή της Φαλάσαρνας στην Κίσαμο. Τελεί υπό την Διεύθυνση της Αρχαιολόγου Δρ. Ελπίδας Χατζηδάκη με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και ξεκίνησε το 1986 από την Διευθύνουσα φέρνοντας στο φως σημαντικά ευρήματα, τα οποία πιστοποιούν τον σπουδαίο ιστορικό και πολιτικό ρόλο της Φαλάσαρνας στον αρχαίο κόσμο κυρίως από το δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ. 
Η ανασκαφική περίοδος θα διαρκέσει σε όλη την διάρκεια του Αυγούστου. Καλό ειναι λοιπόν ειδικά εμείς ο ντόπιοι να κάνουμε μια επίσκεψη κατά την διάρκεια των ανασκαφών ώστε να δούμε και απο κοντά τα ευρήματα... αλλά να μάθουμε και την ιστορία μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: