Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης συνεδρίασε την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, στο Ρέθυμνο. Κατά τη Συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε για πολλά θέματα, ενώ προ ημερησίας τέθηκε ξανά το θέμα των γυψορυχείων του Στομίου και συγκεκριμένα του προφήτη Ηλία Ιναχωρίου, απο τον περιφερειακό σύμβουλο και τακτικό μέλος της επιτροπής κ. Αλέκο Μαρινάκη. 
Αν και δεν ανακοινώθηκε τι συζήτησαν, ούτε αναφορά γίνεται επι του θέματος στο δελτίο τύπου που έδωσε η περιφέρεια στην δημοσιότητα, οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως μετά το τέλος της συνεδριάσεως λένε οτι δεν αλλάζει κάτι απο την αρχική τοποθέτηση της επιτροπής, που η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας που πήραν τον λόγο κατά την συνεδρίαση, τάχθηκαν σθεναρά κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των ΜΠΕ και κάθε μορφής εξορυκτικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Ας ελπίσουμε οτι η πλήρως αιτιολογημένη και εμπεριστατωμένη αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και οι ενέργειες που έγιναν και θα γίνουν απο δω και πέρα θα οδηγήσουν και στην έκδοση αρνητικής απόφασης από το αρμόδιο αποφασιστικό όργανο ....  το οποίο θα μας επισκεφτεί τις επόμενες μέρες δίχως βέβαια να γνωρίζουμε τον λόγο. 
Γιατί αν έρχεται να δει με τα μάτια της κάτι που το λένε όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής, τότε συγνώμη αλλά εμπιστοσύνη... ανάμεσα τους δεν υπάρχει. Βέβαια μπορεί να κάνω λάθος και να έρχεται να δει το όμορφο Λαφονήσι και να κάνει το μπάνιο της ..
Η επίσκεψη όμως όπως και να έχει το πράγμα θα έχει ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: