Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΓΙΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Σε λάθος μέρος διαδηλώσαμε προχθές για την ημέρα του περιβάλλοντος, αλλά θέλαμε να μας δει κόσμος... φυσικά υπάρχουν και άλλα μέρη που θα μπορούσαμε να μαζευτούμε για να κάνουμε τον αγώνα μας .. αλλά αυτά τα μέρη δεν μπορείς εύκολα να τα αποδεχτείς, ούτε να τα δείξεις σε πολύ κόσμο, πολύ δε περισσότερο αν δεν βρεθείς εκεί δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος της καταστροφής που έχει γίνει. 
Θα με ρωτήσετε που ειναι; Δεν έχει σημασία ..σημασία ειναι οτι καταστρέφουμε με γοργούς ρυθμούς οτι καλό έχουμε δίχως να λογαριάζουμε κανένα και τίποτα.
Η κατάσταση ειναι μη αναστρέψιμη και μπορεί εμείς να νοιώθουμε προδομένοι που κάποιοι μη κάτοικοι της περιοχής μας συνηγορούν να φτιαχτούν λατομεία στην περιοχή μας, όμως δεν αντιδρούμε σε αυτήν την κατάσταση που ξέρουμε οτι ειναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής.
Θα μου πείτε τι κάνει ο Δήμος σε αυτές τις περιπτώσεις, τι κάνει η κοινότητα, τι κάνουν οι οργανωμένοι παραγωγοί; Τι μπορεί να κάνουν, όταν οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν και πολλά και παρά τις εγκλήσεις η κατάσταση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά πολλαπλασιάζεται καθημερινά;
Δύσκολα τα πράγματα, ας ελπίσουμε οτι θα βρεθεί μια λύση όσο τον δυνατόν γρηγορότερα προτού σκορπίσουν απο τον αέρα και φτάσουν στα μούτρα των τουριστών μας....  

Δεν υπάρχουν σχόλια: