Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

 Επιστολή του Νέου Εμπορικού συλλόγου Κισάμου προς το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων για το μπάχαλο της αγοράς....
ΠΡΟΣ: Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανιών
Αξιότιμε κύριε Ροκάκη,
  Οργή και αγανάκτηση στον επιχειρηματικό κόσμο όλης της χώρας έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κάνει όλους τους καταστηματάρχες χωροφύλακες, μεταφέροντας τους το βάρος του να ελέγχουν τις πιστοποιήσεις των πελατών τους για να τους επιτρέψει να εισέλθουν στο κατάστημα τους.
Πρωτοφανής και η εύνοια προς τις μεγάλες αλυσίδες SuperMarker, καθώς τους επιτρέπει να δέχονται ανεμβολίαστους χωρίς RapidTest και κατά συνέπεια τους απαλλάσσει από δύο πράγματα. Πρώτον από την πιθανότητα να φάνε πρόστιμο και δεύτερον από την υποχρέωση (κόστος) του ελέγχου των πιστοποιήσεων.
Καραμπινάτος αθέμιτος ανταγωνισμός, πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει έτσι.
Ως Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, στηρίζουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, σεβόμενοι πάντα την απόφαση του καθενός να κάνει την επιλογή του. Όμως βλέποντας τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, ζητάμε και απαιτούμε:
α) Απαλλαγή των επιχειρήσεων από το να ελέγχουν τις πιστοποιήσεις Covid των πελατών τους.
β) Κανένα πρόστιμο σε επιχείρηση που εξυπηρέτησε πελάτη , ο οποίος παραβίασε το ΦΕΚ της 6ης Νοεμβρίου.
γ) Να χαριστούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές έως 20.000C που δόθηκαν σε μικρές επιχειρήσεις και να γίνουν γενναίες εκπτώσεις στις επιστροφές που θα δώσουν οι επιχειρήσεις που πήραν μεγαλύτερες.
δ) Να ανοίξει νέα ρύθμιση 100 ή περισσότερων δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων και όχι μόνο για εκείνα που γεννήθηκαν στην Covid εποχή.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας
Χουδαλάκης Ευάγγελος                 Καστανοπουλάκης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: