Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όπως γράψαμε προχθές στις αρχαιρεσίες της περασμένης Παρασκευής, στον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων που κέρδισε η παράταξη των «Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων», νέος πρόεδρος εξελέγη ο Κισσαμίτης Ιωάννης Βερυκάκης, και τον συμπληρώνουν στο νέο Δ.Σ οι:
Αντιπρόεδρος Μπικάκης Παναγιώτης
Γραμματέας Καλαμαράκης Ιωσήφ
Ταμίας Πισσαδάκης Γιώργος
Μέλη Βεστάκης Μιχαήλ του Δημητρίου
και Μπουμπουραλάκης Ιωσήφ.
Μαζί με τρία μέλη απο τον συνδυασμό του Μανούσου Σταυριανουδάκη.
Ο νυν πρόεδρος Γιάννης Βερυκάκης όσο και ο πρώην κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης με ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, 4 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί στον κόμβο Μουρνιών.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων στηρίζει τον αγώνα των κτηνοτρόφων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στον κόμβο των Μουρνιών, αναφέροντας...
-Η περικοπή των επιδοτήσεων, η συνεχής αύξηση του κόστους παραγωγής και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών έχουν φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους. Η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι η πιστή εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και είναι υπέρ των μεγαλοαγροτών, των μεταποιητών και των μεγαλεμπόρων. Αποδεικνύεται από την ζωή ότι θέλουν να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια εις βάρος των μικρών και μεσαίων βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων. Η μόνη λύση είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας.
Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους κτηνοτρόφους, τις κινητοποιήσεις τους και τα αιτήματα επιβίωσης τους
Όλοι την Πέμπτη 4/11 στις 11:00πμ στον κόμβο των Μουρνιών με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: