Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ιστορικότατη την φύλαγα για τις ημέρες αλλά αποξεχάστηκα. Εκδήλωση στο μνημείο των πεσόντων στο Καλλεργιανό κάμπο... φυσικά και τότε όπως και σήμερα στην μέση του δρόμου. Βέβαια τότε δίχως πολλά αυτοκίνητα αφού και αυτοί που θα περνούσαν θα σταματούσαν για να τιμήσουν τους ήρωες μας.

Αν κρίνω απο το πρώτο πιτσιρίκι τον Γιάννη Γεωργακάκη 1970-1971 η φωτογραφία. Δήμαρχος ο Χαρίλαος Λυγιδάκης, αντιδήμαρχος ο Γιάννης Κοντοπυράκης δημοτικός σύμβουλος ο Δεσποτάκης Γιώργος. Διακρίνονται οι αρχές τις πόλης, με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος κ. Κονταρίδη τον έφεδρο διοικητή των ΤΕΑ Κισάμου, οι καθηγητές Γ. Κωνσταντουλάκης, Στέλιος, Παπαδάκης Ανδρέας, ο δάσκαλος Κουφάκης Γιάννης, ο συμβολαιογράφος Μαραγκουδάκης Στεφανής, ο ιατρός Φαντρίδης και πολλοί Καστελλιανοί.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: