Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Από το Πρακτικό 1/2016 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κισάμου.
.......
Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής: ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου, μας υπέβαλλε την απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Κισάμου με την οποία γνωμοδοτεί στην Επιτροπή Ποιότητος Ζωής θετικά για την Μετατόπιση Περιπτέρου από την πλατεία Τζανακάκη στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στη συνέχεια ο κύριος Αννουσάκης πήρε το λόγο και είπε «Θεωρώ ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι άνευ ουσίας καθώς το περίπτερο τη στιγμή αυτή είναι ήδη τοποθετημένο. Ο Δήμαρχος αποφάσισε αυτοβούλως να πάει να πάει το περίπτερο εκεί και αν εγώ πω τώρα ότι δεν είναι σωστό, ο ενδιαφερόμενος θα έρθει και θα πει, ότι εγώ ο Αννουσάκης έχω εμπάθεια γιατί αυτό έχει ήδη γίνει. Άρα εγώ θα αποφασίσω για ποιο πράγμα; Για κάτι που έχει ήδη γίνει; Έπρεπε να παρθεί απόφαση για το θέμα, πριν την τοποθέτηση του περιπτέρου.
Για τον λόγο αυτό, επειδή το σύστημα είναι δεδομένο ψηφίζω και εγώ ναι στην μετατόπιση του περίπτερου επειδή το περίπτερο είναι ήδη τοποθετημένο .
Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο κύριος Μαυροδημητράκης και είπε «Συμφωνώ με τον κύριο Αννουσάκη και παρατηρώ ότι γίνονται κάποια πράγματα και εκ των υστέρων λαμβάνονται οι αποφάσεις. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις δεν είναι για να κοντράρουμε μόνο και καλό είναι να ακούμε και τη γνώμη των άλλων. Το συγκεκριμένο περίπτερο μπορούσε να πάει σε άλλο χώρο όπως στον Δημοτικό Χώρο διπλά από την Μπουτίκ Κατερίνα στην πλατεία Τζανακάκη. Εγώ τι να ψηφίσω τώρα; Δεν θέλω κόντρα με τον άνθρωπο. Άρα ψηφίζω ναι. 
Το λόγο πήρε έπειτα ο κύριος Γλαμπεδάκης ο οποίος συμφωνεί θετικά με το θέμα της μετατόπισης και απλά επεσήμανε το θέμα του περιορισμού και σεβασμού του χώρου καθώς στον ίδιο χώρο βρίσκεται το άγαλμα Κατράκη . 
Ο κύριος Δερουκάκης είπε: «Συμφωνώ με την απόφαση της τοπικής κοινότητας Κισάμου εφόσον τηρηθούν τα όσα αναφέρονται στην απόφαση περί εξωραϊσμού και διαμόρφωση της πλατείας Τζανακάκη καθώς και τη λειτουργία του περιπτέρου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου ώστε να υπάρχει σωστή χωροθέτηση και μη κατάχρηση του χώρου. Τέλος θεωρώ ότι σε δεύτερη φάση και άσχετα με την μετακίνηση του περιπτέρου θα πρέπει να εξετάσουμε την μετακίνηση του αγάλματος Κατράκη από την πλατεία Βενιζέλου στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τον παλιό ΟΤΕ με κατάλληλη διαμόρφωση της πλατείας και μετονομασία της σε πλατεία Κατράκη. Το παραπάνω τονίζω ότι δεν έχει σχέση με την μετακίνηση του περιπτέρου αλλά με την ανάδειξη του μνημείου . 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν.
Aκολουθεί η απόφαση και οι υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: