Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μεγαλύτερη δικαίωση δεν περίμενα στην ανάρτηση μου σε αυτή την ιστοσελίδα.
Η απάντηση από την Ομάδα Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Κισάμου ΑΠΟΛΥΤΑ επιβεβαιώνει την ηθική της αυτουργία, που είναι και η μοναδική κατηγορία της οποίας σαν πρώην δημοτική αρχή της προσάπτω, για την κηδεμονία που προσφέρει στην σπείρα που λυμαίνονταν την Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου.
Βλέποντας τους εκλεγμένους που απαρτίζουν την Μείζονα Αντιπολίτευση του Δήμου μας διερωτήθηκα ποιος σύνταξε αυτό το κείμενο και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο αντ΄αυτού και πρωταθλητής στο «άλμα μετ’ εμποδίων» (βλέπε υπερπήδηση αιρετών) είναι ο συντάκτης του.
Σίγουρα ο άνθρωπος ούτε σαν μορφή μπορεί να μην με έχει δει και για αυτό αναφέρεται σε όλα αυτά που του έχουν μεταφέρει οι «Λύχνοι» (ο χαρακτηρισμός είναι διπλά σημειολογικός) χωρίς να κάνει τον κόπο να διασταυρώσει της πληροφορίες και έτσι πολύ απλά εκτέθηκε η πιο λαϊκίστικα «έπεσε στον λάκκο που έσκαβε για τον άλλον».
Βέβαια δεν πρόκειται να απολογηθώ στον συντάκτη, γιατί απλά και μέχρι σήμερα, καθημερινά κρίνομαι από τους συγχωριανούς μου και τους συνδημότες μου.
Αυτοί είναι οι οποίοι σε τέσσερις εκλογικές δημοτικές διαδικασίες και άλλες πάμπολλες ψηφοφορίες με την ψήφο τους στήριξαν τις επιλογές μας, το ήθος μου και εμπιστεύτηκαν τις ικανότητες  μου για να τους εκπροσωπώ.
Γιατί επί εποχής Δημαρχίας Κουκουράκη Κωστή και με την βοήθεια μου είδαν πραγματικά έργα ζωής και ανάπτυξης, εν αντιθέσει με την ανυπαρξία της επόμενης τετραετίας.  
Αλλά επειδή αναφέρεται σε οικονομικά πεπραγμένα μου γύρω από τα κοινά και καθιστά τον εαυτό του και την ομάδα που εκπροσωπεί σαν κριτές ικανοτήτων και αξιών σε συνδυασμό με τις εσκεμμένες εδώ και χρόνια ίδιες και ίδιες αναπαραγόμενες ύβρεις και λασπολογίες εναντίον μου που συνειδητά ξέροντας ότι δεν ισχύουν αναμασούν οι «γκεμπελίσκοι» που αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτηση μου, διαβάστε τα παρακάτω έτσι ώστε να ξέρετε και την άλλη άποψη και όταν τυχόν με συναντήσετε από κοντά να μπορείτε να με κοιτάξετε στα μάτια.
Έχουμε λοιπόν και λέμε :
• Από το 1995 είμαι – ήμουν Διαχειριστής του Α.Σ. Βάθης (από το 2006 και οριστικά από το 2009 δεν υφίσταται πια σαν Συνεταιρισμός) και ΟΧΙ Πρόεδρος. Συνεταιρισμός που είχε στην κατοχή του ελαιουργείο από το 1974 και γίναμε το πρώτο ελαιουργείο επί ημερών μου  στον Ν. Χανίων που πήρε οριστική άδεια λειτουργίας και λυμάτων και γενικότερα ένα πρότυπο ελαιουργείο στην λειτουργία του και στην ποιότητα του και βασικά ποτέ δεν ασχολήθηκε με «απανωγραψήματα» - νοθείες ελαιολάδου με σπορέλαια – ελληνοποίηση λαδιών από άλλες χώρες και παράνομη έκδοση τιμολογίων λαδιού και επιστροφής ΦΠΑ . Δυστυχώς το 2004 σταμάτησε την λειτουργία του, λόγο της γήρανσης των Συνεταίρων και της απαξίωσης της ελαιοκαλλιέργειας. Στην Γενική Συνέλευση των μετόχων το 2004 που αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο του ελαιουργείου και βάση των στοιχείων του λογιστικού γραφείου Ρημαντωνάκη – Πετράκη σε ισολογισμό – απολογισμό οικονομικής χρήσεως 2003 (όπως γινόταν κάθε χρόνο και για κάθε οικονομική χρήση) βρέθηκε να είναι όλα τα τιμολόγια και οι αμοιβές πληρωμένα αλλά όχι από ιδίους πόρους αλλά από τον Σπερελάκη Ιάκωβο με το ποσό των 11.000,00 €. Είναι προφανές ότι και μετά την εκποίηση των εμπορεύσιμων μηχανημάτων καταφέραμε να πληρωθεί ένα μικρό μέρος του δανείου και οι υπόλοιπες δόσεις μέχρι το 2010 καλύφτηκαν με δικούς μου πόρους  με ποσό πάνω από 25.000,00 € και όλα αυτά έγιναν γιατί η ρύθμιση του δανείου μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου προέβλεπε την ρήτρα «όταν καθυστερήσει να πληρωθεί μία δόση μέχρι την ημερομηνία πληρωμής της επόμενης παύει η ρύθμιση και επαναϋπολογίζονται τα χρήματα του δανείου βάση των πρώτων επιτοκίων και τόκων υπερημερίας του πρωταρχικού δανείου και καταλογίζονται άμεσα απαιτητά από τα μέλη του Συνεταιρισμού που είναι εν ζωή». Καταλαβαίνετε ότι τα παραπάνω χρήματα μου οφείλονται και είναι απαιτητά οποιαδήποτε στιγμή εγώ το θελήσω και είναι κάτι που μέσω των Γενικών Συνελεύσεων με έγγραφα και αποδείξεις είναι ενημερωμένο το σύνολο των Συνεταίρων και όχι μόνο.
• Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοσκαλίτισσας, από το 1996  ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας  και από το 2000 έως το 2012 Πρόεδρος του. Εδώ δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα, κάντε τον κόπο να ρωτήσετε τους υπευθύνους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τους  Αντινομάρχες, του Δ/ντες και τους υπαλλήλους της Υ.Ε.Β. και τους άλλους συναδέλφους από τα προεδρεία των Τ.Ο.Ε.Β. ανά την Ελλάδα που συναλλάχτηκαν μαζί μου αυτήν την μεγάλη χρονική περίοδο  για να σας ενημερώσουν για το κύρος του Οργανισμού του οποίου είχα την τιμή να εκπροσωπώ .
• Κοινωφελής και Μονομετοχική Α.Ε. Δήμου Ιναχωρίου, επί της δημαρχίας Κουκουράκη Κωστή υλοποιήθηκαν και οι δύο Οργανισμοί και έκαναν πραγματικότητα τα όνειρα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των κατοίκων του Ιναχωρίου. Μου ανατέθηκαν και οι δύο επιχειρήσεις σαν Διευθύνοντα Σύμβουλο  και καταφέραμε :
Την υλοποίηση του αναγνωρισμένου και από Υπουργούς ως ενός πρότυπου «Βοήθεια στο Σπίτι», που από ιδίους πόρους και ποτέ εις βάρος των δημοτών δεν έμειναν για ούτε για μία μέρα απλήρωτοι οι υπάλληλοι του υλοποιούσαν το πρόγραμμα και κανένας πιστωτής  και επομένως πάντα δίπλα στους συνδημότες που έχριζαν την ανάγκη του προγράμματος παρόλο που το πρόγραμμα καθυστερούσε τις πληρωμές του. Συνάμα  ήμασταν το μοναδικό πρόγραμμα που κατά την ίδρυση του δεν του διατέθηκε αυτοκίνητο και όμως καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και από τα κέρδη των άλλων δραστηριοτήτων μας (δακοκτονία) να αγοράσουμε ένα τζιπ 4χ4 που ήταν αναγκαίο για την υλοποίηση του.
* Ήμασταν από τους ελάχιστους που υλοποιούσαμε το πρόγραμμα της δακοκτονίας και αποδίδαμε το μέγιστο, πέραν τις νόμιμες κρατήσεις και ενός 10% κέρδους, των χρημάτων σε αυτούς που υλοποιούσαν το πρόγραμμα.
* Είμαστε αυτοί που τολμήσαμε να βάλουμε τάξη στην αναρχία που επικρατούσε στο Λαφονήσι, με όλο το κράτος εναντίον μας πέραν τους γνωστούς ιδιώτες. Στα έξι χρόνια λειτουργίας της Α.Ε. λειτουργήσαμε με Ευρωπαϊκή και πανελλήνια αναγνώριση σαν πρότυπη διαχείριση περιοχής  Natura, επιβάλλαμε το Λαφονήσι σε ένα από τους πρώτους πανελλήνιους προορισμούς και ήμασταν το παράδειγμα που ήρθαν για να μιμηθούν οι Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που είχαν στα διοικητικά τους όρια τέτοιες περιοχές και βέβαια εν αντιθέσει με την σημερινή πραγματικότητα . Παραδώσαμε στην επόμενη Καλλικρατική δημοτική αρχή ένα Λαφονήσι κόσμημα .
* Δεν επιβλήθηκε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ πρόστιμο η οποιαδήποτε παράβαση εις βάρος της επιχείρησης από καμία υπηρεσία του Δημοσίου (μην αναμασήσετε το περίφημο πρόστιμο του καναλάρχη διαμέσου πολιτικού γραφείου παραμονές δημοτικών εκλογών του 2006) και σε μία επιχείρηση που κάθε χρόνο είχαμε οικονομικό έλεγχο από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους, με μεγαλύτερη αποθέωση τον 15νθήμερο έλεγχο από το Σ.Δ.Ο.Ε. τον Αύγουστο του 2010 .
* ΠΟΤΕ δεν μας αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου, ΠΟΤΕ δεν εκδώσαμε άδεια λειτουργίας του τον Νοέμβριο  και ΠΟΤΕ δεν λειτουργούσαμε με παράνομα χαρακτηρισμένες καντίνες – κατασκευές.
* ΠΑΝΤΑ οι ισολογισμοί – απολογισμοί & προϋπολογισμοί όλων των οικονομικών χρήσεων περνούσαν για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιναχωρίου, άρα ήταν ανοιχτοί στον έλεγχο του συνόλου των Δημοτών.
* ΠΑΝΤΑ οι προμήθειες και οι προσλήψεις γινόταν μετά από 15νθήμερη ανακοίνωση στον ημερήσιο επαρχιακό τύπο του Νομού μας και γινόταν με διαγωνισμό από επιτροπές στις οποίες πάντα συμμετείχαν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης.
* ΠΑΝΤΑ λειτουργούσαμε το αναψυκτήριο με πολύ χαμηλές τιμές και εφαρμόζαμε την υγειονομική διάταξη περί τιμών για αρχαιολογικούς και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχές και αναπτύσσαμε στο μέγιστο της σεζόν μέχρι 190 σετ ομπρελών και παρόλα αυτά είχαμε σχεδόν τις ίδιες εισπράξεις με την σημερινή αυθαιρεσία του Λαφονησιού!!!!  
Αυτά τα λίγα ………
Έτσι μπορείτε να καταλάβετε από τι ορμώμενος έχω το θάρρος να γράφω την γνώμη μου και να υπερασπίζω τον τόπο Μας.
Βέβαια από όλα αυτά θα καταλάβατε ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν ξεχνιέται, τίποτα δεν μένει ατιμώρητο, απλά όλα θα γίνουν στην ώρα τους !!!!!!!
Βάθη 13/10/2014 
Ιάκωβος Σπερελάκης από το Κούνενι Κισάμου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: