Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΚΙΝΗΣΙΑ Ε/Γ-Ο/Γ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Κύριε Υπουργέ, 
Όπως πληροφορούμεθα ανεπισήμως, από τη Δευτέρα 03/11/2014 θα διακοπεί 
προσωρινά η τακτική σύνδεση των Κυθήρων και Αντικυθήρων προς/από Πειραιά, Γύθειο και Κίσαμο λόγω της ετήσιας ακινησίας – συντήρησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ. Είναι προφανές ότι η ετήσια συντήρηση του πλοίου αποτελεί ουσιαστική ανάγκη και πρέπει να πραγματοποιηθεί με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Ωστόσο, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε να μην υπάρξει υπέρβαση της ακινησίας πέραν των νομίμων ημερών, καθώς ενθυμούμαστε όλοι την ακτοπλοϊκή αναταραχή που υπέστησαν τα νησιά μας τον περυσινό χειμώνα, αναταραχή που επουδενί θέλουμε να βιώσουμε ξανά. 
Είμαι βέβαιος ότι θα μεριμνήσετε σχετικά με την άμεση επαναφορά του πλοίου στα κανονικά του δρομολόγια αμέσως μετά τη λήξη της νομίμου ετήσιας ακινησίας, καθώς και την πλήρη εφαρμογή των όρων της ισχυούσης συμβάσεως δημόσιας υπηρεσίας που το εν λόγω πλοίο έχει αναλάβει μέχρι το 2016.
Τέλος, σας παρακαλούμε, εκφράζοντας και το Συμβούλιο της Δημοτικής  Κοινότητας Αντικυθήρων, να εγκρίνετε την πραγματοποίηση δεύτερου επιδοτούμενου δρομολογίου στη γραμμή Νεάπολη – Κύθηρα – Αντικύθηρα με το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ για όλο το χρονικό διάστημα ακινητοποίησης του Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ, δεδομένου ότι το νησί των Αντικυθήρων και οι ακρίτες κάτοικοί του έχουν μεγάλη – ΖΩΤΙΚΗ – ανάγκη την τακτική ακτοπλοϊκή τους σύνδεση και δεν μπορούν να παραμείνουν μόνο με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από/προς Κύθηρα και Νεάπολη για όσο χρονικό διάστημα το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα βρίσκεται σε ακινησία. 
 Με Τιμή, 
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: