Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

1Ε ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ

Η αλήθεια για το ανταποδοτικό του Μπάλου, το 1 Ε είναι ότι στα 4 χρόνια που εισπράττεται δεν έχει δει ο κόσμος να καλυτερεύουν και πολλά πράγματα στην βόρια Natura μας. Τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, οι επισκέπτες είναι πολλαπλάσιοι από αυτούς που πήγαιναν πριν 4 χρόνια και η κατάσταση ειδικά στην δυτική ακτή του Μπάλου είναι τραγική. Θα έλεγα ότι για την δημοτική επιχείρηση μας, την Μονομετοχική, Μπάλος είναι μόνο η ακτή που τους εξυπηρετεί, εκεί δηλαδή που έχουν στήσει την καντίνα, ο υπόλοιπος Μπάλος μάλλον ..... δεν τους ανήκει!!! Έτσι όμως είναι αναπόφευκτα τα παράπονα που πολλές φορές είναι σκληρά και μας θίγουν, αλλά δυστυχώς είναι πέρα για πέρα αληθινά. 
- Ποιος όμως θα τα ακούσει ή σε ποιον θα τα πουν; Όταν γυρίζουν δεν βρίσκουν κανένα και τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να γράφουν δυσμενή σχόλια και κριτικές για τον "επίγειο" παράδεισο μας.  
Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν σύντομα προς το καλύτερο και μιας και ο δήμος μας είναι ο "εγγυητής" προστασίας της Natura ας κάνει αυτό που οι νόμοι λένε... αλλά και η κοινή λογική, αφού εισπράττει και 1Ε ανταποδοτικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: