Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ !
Την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 18:00  το Αννουσάκειο  Ίδρυμα – Θεραπευτήριο, της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου, σε συνεργασία με την Νέα Τηλεόραση Κρήτης διοργανώνουν Τηλεμαραθώνιο Αγάπης. Μια πρόσκληση να χαρίσουμε ελπίδα, χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και ζωή στους εκατοντάδες ευεργετούμενους του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Ίδρυμα-Θεραπευτήριο (www.annousakeio.gr) είναι Νομικό Πρόσωπο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, το οποίο έχει την αναφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Κισάμου & Σελίνου. Διοικείται από 7μελές Συμβούλιο με Πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη Κισάμου & Σελίνου και μέλη θεσμικά πρόσωπα όπως: ο εκάστοτε Δήμαρχος Κισάμου,.......
.... εκπρόσωπος της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κισάμου, κ.α. 
Πρόκειται περί ενός πολυδύναμου Θεραπευτηρίου, εκτάσεως 4.500 τ.μ. που έχει ταχθεί στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και την περίθαλψη εμπερίστατων και αναξιοπαθούντων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, καθώς φιλοξενεί ανθρώπους απ΄ όλη την Κρήτη και όχι μόνο. Στις Δομές του Ιδρύματος λειτουργούν:                                                                          
1ον. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων. Φιλοξενεί, φροντίζει, περιθάλπει και νοσηλεύει ενενήντα (90) άτομα (κυρίως της τρίτης ηλικίας), Α.Μ.Ε.Α., ανοοικούς,  κ.α.
2ον. Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης. Φιλοξενεί άτομα, δυναμικότητας έως 20 θέσεων,  που χρήζουν ειδικής φροντίδας μετά την έξοδο τους από Νοσηλευτικό Ίδρυμα και πριν την ένταξη τους στο οικογενειακό περιβάλλον.
3ον. Δύο Προγράμματα «Κατ΄ Οίκον» Βοήθειας. Πρόκειται περί δύο οργανωμένων κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας με Κοινωνική Λειτουργό, Νοσηλεύτρια, Οικιακή Βοηθό που, σε καθημερινή βάση, φροντίζουν περί τις 400 οικογένειες και μεμονωμένα άτομα (προερχόμενα από κοινωνικά και οικονομικά αδύναμα στρώματα), υποστηρίζοντας την παραμονή τους στο φυσικό τους χώρο-περιβάλλον.
4ον. Τέσσερα Φυσικοθεραπευτήρια, πλήρως εξοπλισμένα και οργανωμένα, τα οποία καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή και προσφέρουν υπηρεσίες σε κοινωνικά αδύναμους ανθρώπους, καλύπτουν περί τα 1700 περιστατικά ετησίως, που αδυνατούν να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα. 
5ον. Κοινωνικό Ιατρείο. Στελεχώνεται από δεκαπέντε (εθελοντές) Ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και προσφέρει τις Υπηρεσίες του σε άτομα που, λόγω οικονομικών δυσκολιών, αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην Υγεία. Το 2013 εξετάστηκαν δωρεάν 156 άνθρωποι, δόθηκαν είδη φαρμάκων & υγειονομικού υλικού σε 95 οικογένειες.  
6ον. Κοινωνική Κουζίνα. Παρέχει  οργανωμένα καθημερινά γεύματα σε καταγεγραμμένες από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Ιδρύματος, οικογένειες και άτομα που στερούνται της καθημερινής τροφής. Συγκεκριμένα το 2013 προσφέρθηκαν 67.525 μερίδες φαγητού. 
7ον. Κοινωνικό Παντοπωλείο. Προσφέρει οργανωμένα και συστηματικά τρόφιμα σε αδύναμες οικογένειες και άτομα. Το 2013 προσέφερε 12.077 κιλά τροφίμων (ζυμαρικά, όσπρια, γαλακτοκομικά, κρέας, κ.α.), 600 πακέτα με γλυκίσματα, είδη ρουχισμού σε 193 οικογένειες, κλινοσκεπάσματα και στρώματα σε 35 οικογένειες.
8ον. Γραμμή Τηλεφωνικής Συμπαράστασης Ηλικιωμένων. Μη κερδοσκοπική γραμμή τηλεφωνικής συμπαράστασης Ηλικιωμένων στελεχωμένη από ειδικό επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος. 
Οι παραπάνω Δομές του Ιδρύματος στελεχώνονται από  σαράντα πέντε (45) άτομα εξειδικευμένου προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Βοηθητικό, κ.α.).  Δυστυχώς,  η οικονομική κρίση των καιρών μας εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή λειτουργία των δομών και δράσεων του Ιδρύματος, καθώς η ασυνέπεια και το «κούρεμα» των οφειλών Ασφαλιστικών Ταμείων του Δημοσίου  προς το Ίδρυμα αγγίζει τα 270.000,00€. 
Στην προσπάθειά του να συνεχίζει την ομαλή λειτουργία του, το Ίδρυμα διοργανώνει, την Τετάρτη 9 Απριλίου, και σε συνεργασία με την Νέα Τηλεόραση Κρήτης (www.neatv.gr), (κανάλι Παγκρήτιας εμβέλειας)  Τηλεμαραθώνιο Αγάπης. Ευθύνη οργάνωσης από πλευράς της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης έχει η κ. Μαρίνα Γιακουμάκη, δημοσιογράφος (mgiakoumaki@neatv.gr). 
Καλούμε, προσκαλούμε και παρακαλούμε όπως με την προσφορά της αγάπης σας, χαρίσετε ελπίδα, χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και ζωή στους εκατοντάδες ευεργετούμενους του Αννουσάκειου Ιδρύματος.
Αριθμός Λογαριασμού: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ IBAN BIC ETHNGRAA: 
GR3301103900000039029608773.  
ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΑΞΗ !
Δείτε ζωντανά τον Τηλεμαραθώνιο και στο διαδίκτυο www.neatv.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: