Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 5ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ....

Ο γνωστός ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet παρουσιάζει τα δέκα πιο δημοφιλή νησιά στον κόσμο, όπου μπορείτε να αποδράσετε και να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές, χωρίς να πληρώσετε πολλά χρήματα. Σε κάθε μέρος έχει επιλεγεί και το καλύτερο κατάλυμα, όπου θα έχετε όλα όσα θέλετε σε προσιτές τιμές.
Από πολυτελή ξενοδοχεία, με εστιατόρια, χαλαρωτικά σπα και τεράστιες πισίνες, μέχρι απλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ο καθένας μπορεί να βρει το ονειρεμένο μέρος της απόδρασής του!
Δείτε ποια είναι τα δέκα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη μας με τα δέκα πιο δημοφιλή καταλύματα:
1. Στο Μπελίζ, την όμορφη χώρα της κεντρικής Αμερικής, μπορεί ο επισκέπτης να κάνει καταδύσεις, να πάει για ψάρεμα η απλά να απολαύσει τη μαγεία της θάλασσας. Εδώ υπάρχει το Thatch Caye Resort, όπου έντεκα καλοφτιαγμένες και άνετες καμπάνες προσφέρουν στον επισκέπτη τη χαλάρωση που χρειάζεται.
2.Το νησί Maui, στη Χαβάη. Στο μικρό νησί.....
...... οι λουόμενοι κολυμπούν δίπλα στις τεράστιες χελώνες και ατενίζουν το ηφαίστειο που βρίσκεται στο βουνό. Στο ξενοδοχείο «Lahaina Shores» το προσωπικό διακρίνεται για την ευγένειά του, ενώ η κοντινή παραλία είναι ιδανική για surfing.
3.Το νησάκι Mljet, στην Κροατία. Τα δάση, οι αμπελώνες και τα γραφικά χωριά του νησιού, είναι μια όαση ιδανική για ήσυχες διακοπές, αλλά και τα διαμερίσματα «Stermasi» διαθέτουν όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να περάσει αξέχαστες διακοπές δίπλα στη θάλασσα.
4. Το νησί Ko Chang, στην ανατολική ακτή της Ταϊλάνδης. Όχι πολύ μακριά από την πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ, Αποτελεί τον απόλυτο τροπικό παράδεισο, ενώ το κατάλυμα «Birds and Bees» με τον υπέροχο κήπο του και τα μονοπάτια που έχει είναι ο κατάλληλος προορισμός!
5. Το Καστέλι της Κρήτης με το έντονο τοπικό χρώμα καταλαμβάνει επάξια την πέμπτη θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη σαν ιδανικός προορισμός για αξέχαστες διακοπές. Η Κίσαμος ή Καστέλι, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, λόγω του ενετικού φρουρίου της, μοιάζει με πίνακα του Πικάσο, αφού οι ελαιώνες, οι αμπελώνες και τα χιλιάδες αγριολούλουδα, κάνουν το τοπίο μοναδικό παγκοσμίως! Η παραλία Φαλάσαρνα, αλλά και οι γύρω παραλίες που είναι προσβάσιμες με πλοιάριο, είναι οι κατάλληλες για όσους αγαπούν το κολύμπι. Το ξενοδοχείο «Stavroula Palace» είναι τα ιδανικό κατάλυμα στην περιοχή αφού όλα τα απαραίτητα για να είναι οι διακοπές σας άνετες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από αυτό!
6. Η παραλία Eleuthera, στις Μπαχάμες είναι ιδανική για εκείνους που δεν θέλουν να κάνουν απολύτως τίποτα, ενώ το ξενοδοχείο «Pink Sands» με τη διακόσμηση σε μαροκινό στυλ σε ταξιδεύει στις «χίλιες και μία νύχτες» του αραβικού παραμυθιού.
7. Τα αιολικά νησιά, στην βορειοανατολική Σικελία, διαθέτουν εκπληκτικά γαλανά νερά για δύτες και κολυμβητές. Εδώ το μικρό ξενοδοχείο Casajanka είναι κατάλληλο για ήσυχες διακοπές.
8. Το νησί Mujeres, στο Μεξικό έχει κοραλένιες παραλίες και είναι κατάλληλο μόνο για εκείνους που δεν αγαπούν τον θόρυβο, αλλά μόνο τις καταδύσεις! Το hostel Poc - Nac είναι σχεδόν μια ανάσα από τις κοντινές παραλίες, «πνιγμένο» στους ιβίσκους και σύντομα θα αποκτήσει και πισίνα!
9. Το νησί Lombok, στην Ινδονησία, είναι ένας προορισμός που αποζημιώνει τον ταξιδιώτη που θα το επιλέξει. Η τροπική του γοητεία και το νέο διεθνές αεροδρόμιο το κάνουν εύκολα προσβάσιμο. Το ξενοδοχείο «Pearl Beach» με μπανγκαλόους που διαθέτουν ξύλινες βεράντες είναι το κατάλληλο μέρος για να ατενίζει κάποιος τον απέραντο ωκεανό.
10. Τα νησιά Turks και Caicos, στην Καραϊβική είναι το κατάλληλο μέρος για απομονωμένες διακοπές, όσο για το «Sibonne Beach Hotel» κερδίζει με άνεση την ψήφο όσων έχουν μείνει εκεί παρέχοντας άνετο και πολυτελές περιβάλλον για διακοπές υψηλών προδιαγραφών!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: