Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κισάμου καταγγέλλει το γεγονός ότι την Πέμπτη 24 Απριλίου στο σχολείο μας παρουσιάστηκε αστυνομικός από το ΑΤ.Κισάμου, ο οποίος είχε εντολή να ελέγξει κατά πόσο το σχολείο μας λειτουργούσε κανονικά. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκπληξη του συλλόγου διδασκόντων και τη διαμαρτυρία μας και δημιούργησε εύλογα ερωτήματα, διότι δεν νομιμοποιείται ένας τέτοιος έλεγχος. Σε ερώτηση συναδέλφων μας προς το διοικητή του Α.Τ Κισάμου δόθηκε η απάντηση ότι η ενέργεια έγινε κατόπιν προφορικής εντολής από τη Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Παρόμοιος έλεγχος έγινε και στα υπόλοιπα σχολεία της Κισάμου που ήταν ανοικτά.
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, θεωρούμε ότι εντάσσεται σε ένα κλίμα τρομοκράτησης των μαθητών και των καθηγητών όχι μόνο του σχολείου μας αλλά και γενικότερα όλης της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας και ότι παραπέμπει σε άλλες εποχές.
Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου υπεύθυνοι είμαστε οι καθηγητές, ο Διευθυντής του σχολείου και τα αρμόδια όργανα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μόνο.

1 σχόλιο:

Νεκτάριος Ζουριδακης είπε...

Να χαιρομαστε τη δημοκρατια μας